Den europeiske ungdomsportalen

Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

© shutterstock.com - Andresr
© shutterstock.com - Andresr

Trainee-stillinger i EU-kommisjonen

Har du alltid hatt lyst å vite mer om hvordan EU-kommisjonen virkelig fungerer? Hvis du søker om en trainee-stilling, kan du finne ut hvordan ting fungerer fra innsiden.

Europea-kommisjonen utlyser trainee-stillinger to ganger i året. Trainee-stillinger er primært for unge universitetsstudenter og varer i 3 til 5 måneder.

De fleste som får trainee-stillinger er statsborgere i et EU-land eller i en kandidatstat. Det finnes imidlertid også et begrenset antall trainee-stillinger for statsborgere i land som ikke er EU-medlemmer.

 

Slik søker du

For å kunne søke må du ha en universitetsgrad (eller tilsvarende) og ha svært gode kunnskaper i engelsk, fransk eller tysk. Hvis du er EU-borger, må du også ha svært gode kunnskaper i et sekundært EU-språk.

Hvis du har fullført et trainee-opphold i en annen EU-institusjon eller et annet EU-organ, kan du ikke søke om trainee-stilling i EU-kommisjonen.

For at søknaden din skal være gyldig må du fylle ut og sende søknadsskjemaet elektronisk og innen tidsfristen.

 

Søknadsfrister!

Trainee-perioden starter vanligvis 1. mars og 1. oktober, men det kan hende at trainee-stillinger for translatører starter på andre datoer.

For trainee-stillingen i mars er søknadsfristen 31. august det foregående året.

For trainee-stillingen i oktober er søknadsfristen 31. januar samme år.

 

Dette trainee-programmet ble startet i 1960 og har vart lengst av alle programmer av denne typen. I trainee-stillingene ved EU-kommisjonen vil du få praktisk informasjon om hvordan Kommisjonens avdelinger fungerer, og du vil få personlig erfaring gjennom kontaktene du oppretter i det daglige arbeidet. Du vil også kunne praktisere kunnskapene du har tilegnet deg gjennom studiene dine. Vanligvis tildeles trainee-kandidater et opplæringsstipend, og kandidater med funksjonshemninger kan være kvalifisert for et tilleggsstipend. Dette er en fin mulighet til å få ekstra erfaring på CV’en og lære mer om Europa-kommisjonen!