Észrevettük, hogy Ön a Microsoft Internet Explorer egyik régebbi verzióját használja. Webhelyünk optimális használatához az Internet Explorer 9-es vagy még újabb verziójára van szükség, ezért azt tanácsoljuk, frissítse böngészőjét, hogy a webhely valamennyi funkcióját igénybe tudja venni. Az Internet Explorer újabb verziójának letöltéséhez látogasson el a Microsoft honlapjára http://www.microsoft.com.

Európai Ifjúsági Portál

Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.


flag

Sport és testmozgás

A picture
© Cross Culture Surf

Szörfözés a kultúrák között

Gondoltad volna, hogy a szörfözés segíthet abban, hogy a fiatalok körében erősödjék a társadalmi befogadás? Az ír és baszk fiatalok részvételével létrejött kulturális csereprogram a bizonyíték arra, hogy ez igenis megtörténhet.

2012-ben 30 – 14 és 17 év közötti írországi, illetve baszkföldi – fiatal vett részt a Cross Culture Surf (Szörfözés a kultúrák között) elnevezésű projektben. A húsvéti szünetben egy írországi faluban, Lahinchban, augusztusban pedig Baszkföldön, Zarautz városában találkoztak. A találkozók dinamikus és szórakoztató környezetet biztosítottak ahhoz, hogy a résztvevők gazdagítsák ismereteiket, és többet tudjanak meg egymás kultúrájáról.

A fiatalok számos érdekes tevékenységben vehettek részt, így például kulturális identitással kapcsolatos műhelytalálkozókon, csoportépítő programokban és kirándulásokon, ezen túlmenően pedig minden nap szörfoktatásban részesültek.

 

A Cross Culture Surf projektet A Szörf Projekt, a Zutundu és az EU Fiatalok lendületben programja támogatja.