Utilizați o versiune veche a Microsoft Internet Explorer. Acest site este optimizat pentru versiunea 9 și versiunile ulterioare ale Internet Explorer. Vă recomandăm să vă actualizați browserul pentru a putea beneficia de toate funcțiile acestui site. Consultați site-ul Microsoft http://www.microsoft.com pentru a descărca o versiune Internet Explorer mai recentă.

Portalul european pentru tineret

Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.


flag

Artă şi divertisment

Video: 

Us, art and the community (Youth Initiative 2009)


Noi, arta şi comunitatea

Ce se întâmplă atunci când tinerii organizează o expoziţie de artă pentru a-şi exprima ideile şi opiniile pe teme cum ar fi incluziunea socială, participarea şi identitatea?

Us, Art and the Community (Noi, arta şi comunitatea) a fost o iniţiativă pentru tineret sprijinită de programul Tineret în acţiune. Iniţiativa a fost organizată de 6 tineri din zona Mayfield a oraşului Cork (Irlanda), în care serviciile pentru tineret erau aproape inexistente

 

La manifestări au participat adolescenţi cu vârsta între 15 şi 17 ani. O parte dintre ei nu mai frecventau nicio formă de învăţământ. Doi membri ai grupului proveneau din rândul comunităţii rrome şi şi-au exprimat dorinţa de a explora aspecte legate de propria lor identitate. Tinerii au mai abordat şi alte subiecte, printre care sănătatea, mediul, participarea, identitatea şi team building-ul.