Uporabljate starejšo različico brskalnika Microsoft Internet Explorer. Optimalno uporabo spletišča omogoča različica 9, zato priporočamo, da nagradite svoj brskalnik, saj boste le tako lahko uporabljali vse funkcije spletišča. Novejšo različico brskalnika Internet Explorer lahko prenesete z Microsoftovega spletišča http://www.microsoft.com.

Evropski mladinski portal

Informacije in možnosti za mlade v Evropi.


flag

Kultura in razvedrilo

Video: 

Us, art and the community (Youth Initiative 2009)


Mi, umetnost in skupnost

Kaj se zgodi, ko mladi pripravijo umetnostno razstavo, s katero izrazijo svoje zamisli in mnenja o temah socialnega vključevanja, družbenega udejstvovanja in identitete?

Mi, umetnost in skupnost je mladinska pobuda, ki jo je podprl program Mladi v akciji. Pobudo je pripravilo šest mladih iz okrožja Mayfield v irskem mestu Cork, ki se sicer niso družbeno udejstvovali.

 

Udeleženci programa so bili stari od 15 do 17 let in niso vsi obiskovali šole. Skupina je želela raziskati vprašanje identitete dveh članov romskega izvora. V svoje umetniško delo so vključili različne teme, vključno z zdravjem, okoljem, udeležbo v družbenem življenju, vprašanji identitete in razvijanjem skupinskega duha.