Észrevettük, hogy Ön a Microsoft Internet Explorer egyik régebbi verzióját használja. Webhelyünk optimális használatához az Internet Explorer 9-es vagy még újabb verziójára van szükség, ezért azt tanácsoljuk, frissítse böngészőjét, hogy a webhely valamennyi funkcióját igénybe tudja venni. Az Internet Explorer újabb verziójának letöltéséhez látogasson el a Microsoft honlapjára http://www.microsoft.com.

Európai Ifjúsági Portál

Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.


flag

Művészet és szórakozás

Video: 

Us, art and the community (Youth Initiative 2009)


Mi, a művészet és a közösség

Mi történik akkor, ha fiatalok művészeti kiállítást szerveznek, hogy kifejezésre juttassák a társadalmi befogadással, részvétellel és identitással kapcsolatos véleményüket és elképzeléseiket?

A Mi, a művészet és a közösség elnevezésű ifjúsági kezdeményezés a Fiatalok lendületben nevű uniós program támogatásával jött létre. A kezdeményezést 6 – az írországi Cork városban, annak is Mayfield nevű városrészében élő – fiatal irányította, akiknek alig volt kapcsolatuk a helyi ifjúsági szolgálatokkal.

 

A kezdeményezésben 15–17 éves fiatalok vettek részt. Voltak köztük, akik már kiléptek az iskolapadból. A csoport két tagja roma származású fiatal volt, akik saját identitásukkal kapcsolatos kérdésekre kerestek választ. A fiatalok számos témával foglalkoztak a kezdeményezés keretében. Példaként említhető az egészség, a környezetvédelem, a részvétel, az azonosságtudat és a csapatépítés.