Käytössäsi on Microsoft Internet Explorer -selaimen vanha versio. Tämä sivusto toimii parhaiten, kun käytössä on Internet Explorerin versio 9 tai sitä uudempi. Jos haluat hyödyntää sivuston kaikkia toimintoja, päivitä selaimesi. Microsoftin sivusto http://www.microsoft.com, jolta voi ladata Internet Explorerin uudemman version.

Euroopan nuorisoportaali

Tietoa nuorille eurooppalaisille


flag

Taide ja viihde

A picture
© Europeana

Kulttuuriaarteet kaikkien ulottuvilla

Onko sinulla lempitaulu tai -patsas, jonka olet aina halunnut nähdä? Nyt sinun ei tarvitse matkustaa Pariisiin nähdäksesi Mona Lisan eikä Firenzeen tavataksesi Davidin. Kulttuuriaarteet ovat nyt käden ulottuvilla!

Europeana – Euroopan kulttuuriperintö

Europeana-sivustolla voi tutustua miljooniin digitalisoituihin maalauksiin ja veistoksiin sekä kirjoihin, elokuviin ja arkistotallenteisiin.

Eurooppalaisen kulttuurin monikielisenä digitaalikirjastona, -museona ja -arkistona toimiva Europeana-portaali aloitti toimintansa vuonna 2008. Europeanasta löytyy jo 23 miljoonaa nimikettä. Se on 33 maan kirjastojen, museoiden, arkistojen, gallerioiden ja audiovisuaalikokoelmien yhteinen aarreaitta.

 

Museoiden yö

Jos kuitenkin pidät oikeista museoista enemmän kuin digitallenteista, hyödynnä museoiden yö -tapahtumaa. Silloin museoissa voi vierailla ilmaiseksi. Joka vuosi toukokuussa yli 4 000 museota 40:ssä Euroopan maassa pitää ovensa auki yöllä. Sisään pääsee ilmaiseksi tai erityistä museopassia näyttämällä.

 

Haluatko vierailla museoissa myös muulloin kuin museoiden yönä? Kannattaa tarkistaa, oletko oikeutettu saamaan nuorisoalennusta pääsymaksusta. Opiskelijat saavat yleensä pääsylippunsa edullisempaan hintaan, kun näyttävät oppilaitoksensa myöntämää opiskelijakorttia tai kansainvälisesti tunnustettua ISIC-opiskelijakorttia. Vaikket enää olisi opiskelija, saatat saada alennusta eurooppalaisella EYCA-nuorisokortilla.

 

Ole avoin kulttuurille ja tutustu sen eri muotoihin, missä tahansa liikutkin!