You are here

flag

Publisert: 21/03/2013 14:33

Tilgjengelige språk

european youth portal

Har du lyst til å starte din egen bedrift?

Lær det du trenger å vite om å starte en egen bedrift! Det er fullt mulig og du kan få veiledning underveis.

© iStockphoto.com - fotosipsak

© iStockphoto.com - fotosipsak

Det er stadig flere som velger å starte egen bedrift. Både ungdom og voksne søker veiledning og informasjon for å få hjelp når de vil starte en egen bedrift eller har en forretningside. Kanskje har du en god idé men lurer på hvordan du kan gå frem for å sette den ut i livet?


Når du skal starte din egen bedrift er det flere ting du må tenke på. Allerede i idéfasen gjelder det å gjøre grundig forarbeid og ha realistiske planer. Det krever at du er fokusert, at du setter deg inn i de forskjellige regelverk og at du har en god idé! I tillegg trenger mange startkapital.

 

Penger til å starte - finansiering
Hvis du ønsker å søke støtte til din bedrift kan du kontakte Innovasjon Norge. De har etableringstilskudd for registrerte bedrifter som har en forretningsidé på regionalt, nasjonalt eller internasjonalt nivå. Innovasjon Norge er særlig på jakt etter lovende bedrifter som trenger hjelp til utvikling av forretningsmodell, nettverksbygging og forretningsutvikling. På Innovasjon Norge sine nettsider kan du lese mer om etablerertilskudd og hva som kreves for å søke.

 

Hvor bør jeg starte?
Før du søker må du ha registrert bedriften din og ha en klar forretningsidé. Dette kan du finne mye informasjon om på Alltinn.no. De har laget siden Starte og drive bedrift, der du finner informasjon som kan gjøre prosessen enklere for deg som gründer!

 

For å få inspirasjon kan det være en lurt å se på tidligere ideer, prosjekter og konkurranser. Ungt entreprenørskap har på sine hjemmesider eksempler på prosjekter som har vært med i konkurranser tidligere.

 

Hvem kan jeg kontakte for mer informasjon?
Mange fylkeskommuner tilbyr informasjon om det å starte egen bedrift. Du kan enten kontakte fylkeskommunen din direkte eller ringe Bedriftsveiledningen. Bedriftsveiledningen kan svare deg på spørsmål og sette deg videre til riktig instans hvis du er usikker på hvem du kan kontakte.

For å lære deg mer om oppstartsfasen kan du bestille en gratis etablererpakke hos Altinn.no eller ved å ringe Bedriftsveiledningen. Pakken har blant annet guider, lærebøker og skjemaer som du trenger når du skal starte en bedrift.
 

Praktiske opplysninger og råd på europeisk nivå

Finn ut om entreprenørskap er det rette for deg ved å gå til entreprenørportalen Entrepreneur Envoy.

 

Hvis virksomheten din allerede er etablert, kan Enterprise Europe Network hjelpe deg med å få størst mulig utbytte av det europeiske markedet.

 

Trenger du hjelp med å komme i gang? Hos i-genius academy finner du elektroniske kurs og opplæring.

 

Play and learn as a Young European entrepreneur

YES – European Confederation of Young Entrepreneurs

Women Entrepreneurship Portal