Uporabljate starejšo različico brskalnika Microsoft Internet Explorer. Optimalno uporabo spletišča omogoča različica 9, zato priporočamo, da nagradite svoj brskalnik, saj boste le tako lahko uporabljali vse funkcije spletišča. Novejšo različico brskalnika Internet Explorer lahko prenesete z Microsoftovega spletišča http://www.microsoft.com.

Evropski mladinski portal

Informacije in možnosti za mlade v Evropi.


flag

Odkrivaj svet

A picture
© shutterstock.com - Petrenko Andriy

Delo z mladimi v Vzhodni Evropi

Te zanima, kako živijo mladi v državah Vzhodne Evrope, ki niso članice EU? Projekt vzhodnega partnerstva študentske organizacije AEGEE omogoča, da spoznaš mlade iz vzhodnoevropskih držav in začneš z njimi sodelovati za boljšo prihodnost.

Kaj je AEGEE Europe

To je največja interdisciplinarna študentska organizacija v Evropi, ki povezuje 13 000 študentov iz različnih kulturnih okolij v več kot 40 evropskih državah.

 

Kako lahko sodeluješ

Če želiš sodelovati pri projektu vzhodnega partnerstva, se moraš najprej včlaniti v domačo skupino organizacije AEGEE. Člane, ki sodelujejo v skupini za vzhodno partnerstvo, izberejo v skladu s potrebami projekta; dolgoletne izkušnje v članstvu organizacije AEGEE niso potrebne. Več informacij o zanimivih projektih in dejavnostih lahko najdeš na spletišču organizacije.

 

Informativni dnevi o vzhodnem partnerstvu

Če bi rad sodeloval v projektu vzhodnega partnerstva, vendar ni več na voljo mest, lahko informativni dan pripraviš sam. Z informativnimi dnevi želimo mlade iz celotne Evrope seznaniti s stvarnim življenjem v državah vzhodnega partnerstva. Pri pripravi informativnega dneva imaš proste roke – udeleženci lahko sodelujejo v razpravah, okroglih mizah, predstavitvah, srečanjih s študenti iz vzhodnih držav, predavanjih itd.

 

Osnovne informacije

Projekt vzhodnega partnerstva podpira program Mladi v akciji, ukrep 3.1, ki je namenjen sodelovanju s sosednjimi državami in ozaveščanju mladih Evropejcev.

Možnosti za mlade v okviru programa Mladi v akciji ponuja dodatna finančna sredstva in možnosti sodelovanja za mlade, mladinske delavce in mladinske organizacije iz Evropske unije in držav vzhodnega partnerstva.