Utilizați o versiune veche a Microsoft Internet Explorer. Acest site este optimizat pentru versiunea 9 și versiunile ulterioare ale Internet Explorer. Vă recomandăm să vă actualizați browserul pentru a putea beneficia de toate funcțiile acestui site. Consultați site-ul Microsoft http://www.microsoft.com pentru a descărca o versiune Internet Explorer mai recentă.

Portalul european pentru tineret

Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.


flag

Sport şi fitness

A picture
© Cross Culture Surf

Cross Culture Surf

V-aţi gândit vreodată că surfingul poate contribui la promovarea incluziunii sociale în rândul tinerilor? Aflaţi cum a fost posibil acest lucru datorită unui program de schimb la care au participat Irlanda şi Ţara Bascilor.

În 2012, acţiunea Cross Culture Surf a reunit 30 de tineri din Irlanda şi Ţara Bascilor, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 17 ani. Aceştia s-au întâlnit mai întâi la Lahinch (în Irlanda), pe durata sărbătorilor de Paşti şi apoi la Zarautz (Ţara Bascilor), în luna august. Participanţii s-au familiarizat cu cultura celor două ţări într-un mediu de formare dinamic şi amuzant.

Activităţile au inclus cursuri zilnice de surfing, ateliere dedicate identităţii culturale, sesiuni de team building şi excursii.

 

Proiectul „Cross Culture Surf” este promovat de The Surf Project, Zutundu şi de programul „Tineret în acţiune al UE”.