Észrevettük, hogy Ön a Microsoft Internet Explorer egyik régebbi verzióját használja. Webhelyünk optimális használatához az Internet Explorer 9-es vagy még újabb verziójára van szükség, ezért azt tanácsoljuk, frissítse böngészőjét, hogy a webhely valamennyi funkcióját igénybe tudja venni. Az Internet Explorer újabb verziójának letöltéséhez látogasson el a Microsoft honlapjára http://www.microsoft.com.

Európai Ifjúsági Portál

Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.


flag

Személyes élmények

Video: 

Danish Presidency EU Youth Conference 2012


A 2012-ben Dániában megrendezett európai uniós ifjúsági konferencia

Az alábbiakban megtudhatod, mi történt a strukturált párbeszédnek a fiatalok demokratikus életben való részvételével foglalkozó munkaciklusán belül a második szakasz folyamán, melyet az EU soros elnökségét 2012 első felében betöltő Dániában megrendezett európai uniós ifjúsági konferencia zárt le.

2012. március 18. és 21. között ifjúsági szervezetek képviselői, valamint EU-tagállamokból, tagjelölt és egyéb országokból érkező kormányzati tisztviselők ültek össze Sorø városában, Dániában, hogy megvitassák a fiatalok tevékeny társadalmi részvételével és munkába állásával kapcsolatos kérdéseket.

 

A háromnapos találkozó résztvevői elsősorban arra kerestek választ, hogyan lehet előmozdítani a kreativitást és a készségek fejlődését a fiatalok körében. A szekcióülések különböző témák – pl. motiváció, támogatási mechanizmusok, média – köré szerveződtek.

 

A. szekcióülés: Ifjúsági részvétel és a választások

 

B. szekcióülés: Választójogi korhatár

 

C. szekcióülés: Papírtörlő, villanyroller, hal

 

D. szekcióülés: Új programot az oktatásban és az ifjúságpolitikában

 

B. szekcióülés: Támogatási mechanizmusok és részvétel

 

F. szekcióülés: A média és a részvétel

 

B. szekcióülés: Ifjúsági részvétel és innováció