Den Europæiske Ungdomsportal

Information og muligheder for unge i hele Europa.

A picture
© European Commission

Praktikophold ved EU's delegation ved FN

Nu kan du arbejde for EU og FN samtidig – som praktikant ved EU-delegationen ved FN i New York. Find ud af hvordan.

EU har status som permanent observatør ved FN. EU's delegation arbejder sammen med FN om næsten alle aspekter af sit arbejde, som f.eks. politikudvikling, fredsskabelse og humanitær nødhjælp.

 

Hvad kommer du til at lave som praktikant?

Som praktikant ved EU's delegation følger du arbejdet i FN-organer som Sikkerhedsrådet, Generalforsamlingen og dens forskellige komitéer samt i det Økonomiske og Sociale Råd.

Du kommer til at arbejde side om side med delegationens ansatte og udarbejde rapporter og briefinger til Kommissions hovedkvarter i Bruxelles og dens delegationer i hele verden.

 

Kan du søge?

For at kunne søge skal du:

  • være EU-borger
  • have afsluttet mindst 3 års studier på universitetsniveau, helst inden for statskundskab, økonomi, udvikling, miljø og menneskerettigheder/humanitær ret
  • tale flydende engelsk
  • have fuldstændig syge- og ulykkesforsikring i USA og Canada.

Desværre kan du ikke søge, hvis du allerede har fulgt interne kurser eller arbejdet i en EU-institution eller et EU-organ i over 6 uger.

 

Hvordan søger jeg?

Udfyld ansøgningsskemaet og send det til praktikkoordinatoren. Din ansøgning skal bestå af det udfyldte skema, dit cv, et følgebrev og anbefalinger fra nuværende eller tidligere lærere eller arbejdsgivere.

 

Vær opmærksom på fristerne!

Delegationen tilbyder hvert år 3 frivillige praktikophold på 3-6 måneder. På websitet European Union @ United Nations kan du se, hvornår den næste ansøgningsfrist er.