Europeiska Ungdomsportalen

Information och möjligheter för unga i hela Europa.

A picture
© European Commission

Praktisera på EU:s delegation i FN

Nu kan du arbeta för EU och FN på samma gång – genom att praktisera på EU:s delegation vid FN i New York. Här kan du läsa mer.

EU har ständig observatörsstatus i FN och EU-delegationen arbetar med FN i praktiskt taget alla frågor, t.ex. utvecklingspolitik, fredsinsatser och humanitärt bistånd.

 

Vad får du göra som praktikant?

Som praktikant på EU:s delegation får du följa arbetet i olika FN-organ, som Säkerhetsrådet, Generalförsamlingen med dess olika kommittéer och Ekonomiska och sociala rådet.

Tillsammans med de anställda på delegationen får du ta fram rapporter och underlag till kommissionens Brysselkontor och EU-delegationer runtom i världen.

 

Vem kan söka?

För att söka måste du

  • vara EU-medborgare
  • ha läst minst tre år på universitetet, gärna statsvetenskap, ekonomi, utvecklingsfrågor, miljö, mänskliga rättigheter eller humanitär rätt
  • tala flytande engelska
  • ha en heltäckande sjuk- och olycksfallsförsäkring som gäller i USA och Kanada.

Tyvärr kan du inte söka om du redan har praktiserat eller arbetat på en EU-institution eller ett EU-organ i mer än sex veckor.

 

Hur söker jag?

Fyll i ansökan och skicka den till praktiksamordnaren. Skicka också med ditt cv, ett personligt brev och referenser till lärare eller arbetsgivare.

 

Deadline

Det finns tre praktikperioder på 3–6 månader varje år. Information om nästa ansökningsomgång hittar du på EU-delegationens webbplats.