Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Stagii

A picture
© iStockphoto.com - skynesher
Stagiile reprezintă probabil cea mai bună modalitate de a vă familiariza cu mediul de lucru, de a câştiga experienţă practică şi de a dobândi noi competenţe pentru viitoarea carieră.

Stagiile au o durată între 3 luni şi un an şi se adresează tinerilor care şi-au finalizat studiile, dar nu au început încă să lucreze. În unele cazuri, este posibil să vi se ceară să urmaţi un stagiu înainte de a absolvi.

Veţi avea astfel ocazia de a pune în practică ceea ce aţi acumulat pe durata anilor de studiu. Toate stagiile ar trebui să vă faciliteze contactul cu o profesie sau un sector industrial, să aibă un obiectiv clar şi să vă permită să vă implicaţi într-un proiect concret. Sarcinile care vă revin şi rezultatele pe care se preconizează că le veţi obţine trebuie să figureze într-un acord scris de stagiu.

 

Nu toate stagiile respectă aceste principii. De aceea, Forumul european de tineret a elaborat o Cartă privind calitatea perioadelor de stagiu şi ucenicie. Acest document îşi propune să stabilească o serie de criterii juridice care să garanteze calitatea stagiilor şi a cererilor de oferte de stagiu.

 

Puteţi găsi numeroase oportunităţi de stagiu, în ţară şi în străinătate, în Europa şi în lume, în organizaţii internaţionale, instituţii publice sau companii private. Eurodesk vă pune la dispoziţie lista actualizată a ofertelor de stagiu.

Publicat: M, 23/04/2013 - 09:41


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!