Navigointipolku

Päivitetty : 18/06/2015

Usein kysyttyä - Työluvat

 • Olen kroatialainen ja haluaisin ryhtyä työskentelemään Ranskassa freelancerina. Ranskan viranomaiset väittävät, että minun on haettava työlupaa. Pitääkö tämä paikkansa?

  EI – Kroatian kansalaisiin useimmissa EU-maissa sovellettavat siirtymäkauden rajoitukset koskevat vain työntekoa toisen palveluksessa. Jos aiot työskennellä Ranskassa itsenäisenä ammatinharjoittajana, et tarvitse työlupaa.

 • Kun valitan työoloista, jotka minusta ovat Itävallan lainsäädännön perusteella laittomia, itävaltalainen työnantajani väittää, että kroatialaisia työntekijöitä koskevat eri säännöt. Pitääkö tämä paikkansa?

  EI – Tämä ei missään tapauksessa pidä paikkaansa. Itävallan työmarkkinoille pääsyäsi koskevat väliaikaiset rajoitukset, mutta tämä ei vaikuta sinulle EU:n kansalaisena kuuluviin oikeuksiin, joista yksi on oikeus saada aivan samanlaista kohtelua kuin paikalliset työntekijät.

  Jos työnantajasi ei usko tätä, voit tehdä hänestä ilmoituksen Itävallan työvoimaviranomaisille.

 • Olen kroatialainen ja haluaisin siirtää kroatialaisen työttömyyskorvaukseni Itävaltaan, jotta voisin hakea töitä Itävallasta. Onko tämä mahdollista?

  Oikeudessasi työskennellä Itävallassa saattaa olla rajoituksia 30.6.2020 saakka. Tämä saattaa vaikuttaa myös siihen, voitko siirtää työttömyyskorvauksesi Itävaltaan. Rajoituksia voidaan muuttaa milloin tahansa, joten ajantasaista tietoa saat, kun otat yhteyttä Itävallassa toimivaan eurooppalaiseen työvoimaneuvojaan.

Tarvitsetko asiantuntija-apua?
Apua ja neuvontaa