Uslužni alati

Odabir jezika

Zastava EU-a

Navigacijski put

Izbornik

Ažurirano : 25/04/2017

Često postavljana pitanja - Prijenos naknada za nezaposlenost

 • Kako mogu osigurati da neću izgubiti pravo na naknadu za nezaposlenost ako odem tražiti posao u drugoj državi članici EU-a?

  Nakon što ste četiri tjedna bili prijavljeni kao nezaposlena osoba možete podnijeti zahtjev za obrazac U2 u zemlji u kojoj ste ostali bez posla. Tim vam se obrascem odobrava daljnje primanje naknade za nezaposlenost dok tražite posao u inozemstvu. Kad dobijete obrazac, predajte ga nacionalnoj službi za zapošljavanje u novoj zemlji.

  Kad dođete u novu zemlju, prijavite se kao tražitelj zaposlenja pri lokalnoj službi za zapošljavanje. Kako biste zadržali pravo na naknadu, učinite to u roku od sedam dana od dana kada ste prestali biti dostupni službi za zapošljavanje u zemlji iz koje ste otišli.

 • Kad bih trebao podnijeti zahtjev za produljenje razdoblja za prijenos prava na naknadu za nezaposlenost?

  Kako ne biste izgubili pravo na naknadu za nezaposlenost, trebali biste što prije podnijeti zahtjev za produljenje. Zahtjev morate podnijeti prije isteka prva tri mjeseca.

 • Poljski sam državljanin i došao sam tražiti posao u Ujedinjenoj Kraljevini. Imam li pravo na pomoć lokalnog zavoda za zapošljavanje iako do sad nisam ondje živio ni radio?

  DA – kao državljanin države članice EU-a imate ista prava kao državljani Ujedinjene Kraljevine u pogledu traženja posla i primanja pomoći od zavoda za zapošljavanje Ujedinjene Kraljevine.

Pogledajte najvažnije informacije o ovoj temi
Prijenos naknada za nezaposlenost
Zakonodavstvo EU
Public consultations
  Trebate li podršku službi za pomoć korisnicima?
  Pomoć i savjetovanje