Инструменти на сайта

Избор на език

знаме на ЕС

Навигационна пътека

Актуализация : 25/04/2017

Често задавани въпроси - Прехвърляне на обезщетения за безработица

 • Какво трябва да направя, за да не загубя обезщетенията си за безработица, ако отида да си търся работа в друга страна от ЕС?

  4 седмици след като сте се регистрирали като безработен, можете да подадете заявление за  формуляр U2 в страната, където сте загубили работата си. Този формуляр ви позволява да продължите да получавате обезщетения за безработица, докато си търсите работа в чужбина. След като се сдобиете с формуляра, представете го в националната служба по заетостта във вашата нова страна.

  Когато пристигнете в новата страна, регистрирайте се като търсещ работа в местното бюро по труда. За да не загубите правото си на обезщетение, направете това в рамките на 7 дена от датата, на която сте престанали да бъдете на разположение на службата по заетостта в страната, която сте напуснали.

 • Кога трябва да подам заявление за удължаване на срока за получаване на моите обезщетения за безработица в чужбина?

  За да не загубите обезщетения за безработица, трябва да подадете заявление за удължаване на срока възможно най-рано. Трябва да подадете заявлението преди да изтекат първите 3 месеца.

 • Аз съм от Полша и дойдох да си търся работа в Обединеното кралство. Имам ли право на помощ от местната служба по заетостта, въпреки че никога не съм работил или живял тук преди?

  ДА — Kато гражданин на ЕС, вие имате същите права като гражданите на Обединеното кралство да търсите работа и да получавате помощ от тамошната служба по заетостта.

Обществени консултации
  Нуждаете се от съдействието на службите за помощ?
  Потърсете помощ и съвети