Sti

Del på 
	Del på Facebook
 
	Send til Twitter
 
	Del på google+
 
	Del på linkedIn

Spørgsmål og svar – Formaliteter og dokumenter

 • Kan jeg fortsat lade min bil være indregistreret i Frankrig, selv om jeg nu bor i Belgien?  

  NEJ – Det kan du ikke, medmindre du har planlagt at blive i Belgien i under 6 måneder. Du er generelt forpligtet til at indregistrere den i det land, du bor i.

  Mere om:

 • Jeg tilbringer hver weekend i Tyskland, hvor jeg bor med min familie, og kører i bil til Luxembourg for at arbejde hele ugen. Hvor jeg skal indregistrere min bil?  

  Når du kører frem og tilbage regelmæssigt som grænsependler, kan du lade bilen være indregistreret i Tyskland (hvor du bor).

  Mere om:

 • Min firmabil er indregistreret i Luxembourg, og jeg bor i Belgien, hvor jeg også arbejder noget af tiden. Må jeg køre i bilen i Belgien?  

  JA – Hvis du kommer til Belgien på dit arbejde, kan du også bruge din firmabil til privatkørsel i landet. Det samme gælder, hvis du er selvstændig (dvs. har givet dig selv en firmabil), når du er lovligt etableret i Luxembourg.

  Mere om:

 • Jeg er italiener og kører hvert år på ferie i tre måneder i min ferielejlighed i de franske alper. Kan jeg indregistrere min bil i Frankrig?  

  NEJ – Du kan kun indregistrere din bil i det land, hvor du bor fast.

  Mere om:

 • Jeg har en bil i mit sommerhus i Grækenland, men bor i England. Kan de græske myndigheder forlange, at jeg skal indregistrere den i Grækenland?  

  NEJ – Det kan de ikke, når du ikke bor fast i Grækenland. Men de kan forbyde dig at leje din bil ud eller sågar at låne ud den til folk, der bor i Grækenland. Ud over dig selv kan din familie og venner, der kommer på besøg, køre i din bil – mens folk, der bor i Grækenland, kun må køre i den, hvis du er med. Det kan være svært at få en bil på britiske plader forsikret i Grækenland, men prøv at forklare de særlige omstændigheder.

  Mere om:

 • Jeg er studerende fra Polen og følger et toårigt masterkursus i England. Skal jeg indregistrere min bil dér?  

  NEJ – Det behøver du ikke, hvis det eneste formål med dit ophold er at læse.  Men hvis du begynder at arbejde under dit ophold eller bliver i England efter dine studier, er du nødt til at indregistrere din bil i landet.

  Mere om:

 • Jeg arbejder i Sverige på en 10-måneders midlertidig kontrakt. Derefter skal jeg hjem til Slovakiet. Er jeg nødt til at indregistrere min bil i Sverige?  

  JA – Fordi du opholder dig i landet i over 6 måneder og –  formentlig – ikke vil pendle mellem de to lande.

  Mere om:

 • Jeg vil gerne købe en bil i Tyskland og køre den hjem til Frankrig. Hvordan får jeg den indregistreret?  

  Selv om bilen skal indregistreres i Frankrig, skal du bruge tyske nummerplader for at kunne køre den tilbage til Frankrig. Hvis bilen er ny, skal du have grænseplader – så undgår du at betale moms i Tyskland. Hvis det er en brugt bil, bliver du formentlig nødt til at få den indregistreret normalt i Tyskland, selv om det kun er i få dage. Få et tilbud på at få sendt bilen til Frankrig, så du ikke er nødt til at indregistrere den i Tyskland, og se, hvad der er billigst.

  Mere om:

 • Jeg skal åbenbart have min trailer typegodkendt i Spanien for at kunne indregistrere den, selv om den har en EU-typeattest. Hvorfor?  

  Typegodkendelsen skal sikre, at trailere og campingvogne overholder EU's tekniske sikkerhedskrav. Hvis din trailer eller campingvogn har en gyldig EU-typeattest, betyder det, at prototypen af din trailer (eller campingvogn) allerede er kontrolleret af myndighederne i det land, der har udstedt typegodkendelsen. Derfor kan de spanske myndigheder ikke kræve en yderligere typegodkendelse eller mere teknisk dokumentation for at indregistrere den eller lade dig tage den i brug. De kan dog kræve et syn for at sikre, at traileren (eller campingvognen) ikke er blevet ændret, efter at du modtog den.

  Mere om:

 • De italienske myndigheder kræver en EU-typeattest for min bil, som er på franske plader, for at indregistrere den i Italien. Hvor får jeg den fra?  

  Producenten skal sørge for en EU-typeattest, når en bil bliver solgt. Når du ikke har typeattesten, er du nødt til at skaffe originalen eller en kopi hos bilproducenten (eventuelt gennem forhandleren – og du skal nok betale for at få den udstedt og leveret). I de fleste tilfælde skulle den officielle importør af mærket i Italien kunne hjælpe dig.

  Mere om:

 • Gælder EU-typeattesten, når min bil er blevet ombygget?  

  NEJ – EU-typeattesten er en erklæring fra producenten om, at bilen er samlet på samlebåndet under vedkommendes ansvar og opfylder EU-rettens krav. En ombygget bil skal godkendes særskilt efter loven i det EU-land, hvor den skal indregistreres. Når en ombygget bil eksporteres, kræver myndighederne i modtagerlandet særskilt syn eller forelæggelse af attester. De kan også afprøve den efter deres egen lovgivning, inden de indvilger i at indregistrere den.

  Mere om:

 • Jeg tager en veteranbil med mig fra England til Portugal, når jeg går på pension. Bliver det besværligt at få den indregistreret i Portugal?  

  Det kan blive mere kompliceret at indregistrere din bil, hvis den er fra før 1996, fordi den så formentlig ikke har en EU-typeattest. Dine britiske dokumenter gælder kun i Storbritannien, og de portugisiske myndigheder kan meget vel kræve nogle tekniske justeringer af bilen. Ændringerne skal stå i forhold til de sikkerheds- og miljøstandarder, de skal sikre. Mange EU-lande har vedtaget særlige love med forenklede procedurer for veteranbiler med begrænset brug af vejnettet.

  Mere om:

 • Min bil blev blev synet i Portugal for under et år siden. Skal jeg have den synet igen i Spanien, når jeg vil indregistrere den dér?  

  Muligvis – De spanske myndigheder kan kræve, at den skal synes, inden du kan indregistrere den i landet. Men de gør det kun, hvis:

  • folk, der bor i Spanien, også skal have bilen til syn, når der kommer nyt navn på registreringsattesten
  • synet ikke blot er en gentagelse af et syn, din bil allerede har gennemgået i Portugal
  • tiden til det obligatoriske syn i Portugal er inde.

  Hyppigheden af de obligatoriske syn er forskellig fra land til land. Selv hvis det seneste syn i Portugal stadig er gyldigt efter portugisisk lovgivning, skal du dog følge den synshyppighed, der gælder i Spanien.

  Mere om:

Har du stadig brug for hjælp?

Har du stadig brug for hjælp?

Fandt du ikke de oplysninger, du ledte efter? Har du et problem, du skal have løst?

Få rådgivning om dine EU-rettigheder

Løs problemer med en offentlig myndighed