Navigacijski put

Podijeli na 
	Podijeli na Facebook
 
	Podijeli na Twitteru
 
	Podijeli na google+
 
	Podijeli na linkedIn
 
  Adresa e-pošte

 • Razlike su u cijenama tolike jer na troškove još utječu lokalni uvjeti u svakoj zemlji, primjerice najniže osigurane svote za žrtve, propisi o građanskopravnoj odgovornosti i troškovi popravka vozila. Razlike u cijenama mogu postojati čak i u istoj zemlji, ovisno o tome gdje živite.

  Osim toga osiguravajuća društva moraju ispunjavati određene pravne obveze ako žele prodavati osiguranja u državama članicama u kojima nemaju sjedište ili podružnice. Zato osiguravajuća društva uglavnom posluju preko lokalnih podružnica ili partnera i zato ćete možda u praksi imati poteškoća pri pronalaženju osiguravatelja koji će vam biti spreman ponuditi prekograničnu uslugu osiguranja.

  Saznajte više o:

 • Kada registrirate automobil u Belgiji (što trebate učiniti ako namjeravate ostati duže od 6 mjeseci), morat ćete priložiti dokaz o osiguranju automobila. Belgijska nadležna tijela moraju prihvatiti osiguranje sklopljeno sa svakim francuskim osiguravateljem koji ima dozvolu za poslovanje u Belgiji. Ako vaš osiguravatelj nema tu dozvolu, morat ćete pronaći novog.

  Saznajte više o:

 • Osiguranje se obično sklapa u zemlji u kojoj je automobil registriran. Međutim, budući da živite u Francuskoj i na kraju ćete automobil registrirati ondje, morat ćete pronaći francuskog osiguravatelja. Trebate naglasiti svom osiguravatelju da vam je osiguranje potrebno od datuma preuzimanja automobila u Njemačkoj ili od datuma otpreme u slučaju dostave.

  Saznajte više o:

 • Iako će vaš automobil i dalje biti registriran u Španjolskoj, trebali biste u ugovoru o osiguranju provjeriti vrijedi li ono u slučaju da je stvarni korisnik vozila član obitelji koji boravi u drugoj državi članici. U suprotnom, ako vaš sin doživi nesreću u Portugalu, osiguravatelj može smatrati da ga niste obavijestili o bitnoj promjeni okolnosti.

  Saznajte više o:

 • Da, može, ali pokušajte naći drugog finskog osiguravatelja koji će uzeti u obzir vaš bonus iz Italije. Talijanski osiguravatelj mora vam na vaš zahtjev izdati povijest šteta.

  Saznajte više o:

I dalje trebate pomoć?

I dalje trebate pomoć?

Niste pronašli informacije koje tražite? Imate problem koji želite riješiti?

Savjetujte se o pravima u EU-u

Riješite problem s tijelom javne uprave