Sti

Del på 
	Del på Facebook
 
	Send til Twitter
 
	Del på google+
 
	Del på linkedIn

Spørgsmål og svar – Gyldighed

 • Prisen for bilforsikring svinger meget mellem de europæiske lande. Når der nu er et indre marked, kan jeg så tegne forsikring i andre EU-lande?  

  Priserne er så forskellige, fordi udgifterne stadig er afhængige af de lokale forhold i hvert enkelt land, f.eks. mindstebeløb for erstatning til ofre, regler for personligt ansvar og udgifter til reparation. Selv inden for det samme land kan priserne variere efter område.

  Forsikringsselskaberne skal også opfylde bestemte lovkrav, hvis de vil sælge forsikringer i EU-lande, hvor de ikke har hjemsted eller kontor. Det forklarer, hvorfor forsikringsselskaberne har det med at arbejde med lokale filialer eller partnere, og hvorfor det i praksis kan være svært at finde et forsikringsselskab, der vil tilbyde dig en forsikring på tværs af landegrænserne.

  Mere om:

 • Kan jeg fortsat have min bilforsikring hos et fransk forsikringsselskab, hvis jeg flytter til Belgien?

  Når du indregistrerer din bil i Belgien – som du bør gøre, hvis du ønsker at blive der i over 6 måneder – skal du bevise, at du er forsikret. De belgiske myndigheder skal godkende forsikringsdækning fra et fransk forsikringsselskab, der har tilladelse til at sælge forsikring i Belgien. Men hvis du finder ud af, at dit franske forsikringsselskab ikke er godkendt i Belgien, skal du finde et andet selskab.

  Mere om:

 • Jeg har købt en brugt bil i Tyskland og vil køre hjem til Frankrig i den. Er det bedst at tegne en forsikring i Frankrig eller Tyskland?

  Normalt bør du tegne forsikring i det land, hvor bilen er indregistreret. Men når du bor i Frankrig og skal have din bil indregistreret dér, skal du bruge et fransk forsikringsselskab. Du bør gøre det klart for forsikringsselskabet, at du har brug for dækning fra det øjeblik, hvor du overtager bilen i Tyskland, eller når den bliver sendt af sted, hvis du får den fragtet.

  Mere om:

 • Kan jeg beholde min bilforsikring i Spanien, hvor jeg bor, mens min søn, som studerer i Portugal, bruger bilen i et år?  

  Selv om din bil fortsat er indregistreret i Spanien, bør du tjekke din forsikringspolice og se, om den dækker, når bilen faktisk bruges af et familiemedlem, der opholder sig i et andet EU-land. Hvis din søn kommer ud for en ulykke i Portugal, kan dit forsikringsselskab nemlig gøre indvendinger, fordi du ikke oplyste om, at omstændighederne var ændret afgørende.

  Mere om:

 • Et forsikringsselskab i Finland, som jeg lige er flyttet til, ønsker at forsikre mig som ny bilist, selv om jeg har kørt skadefrit i Italien, hvor jeg boede tidligere. Har de lov til det?  

  JA – Det må de godt, men se dig omkring, for måske kan du finde et andet finsk forsikringsselskab, som vil tage hensyn til, at du aldrig har haft uheld i Italien. Dit tidligere italienske forsikringsselskab skal give dig en udskrift af din forsikringshistorik, hvis du beder om det.

  Mere om:

Har du stadig brug for hjælp?

Har du stadig brug for hjælp?

Fandt du ikke de oplysninger, du ledte efter? Har du et problem, du skal have løst?

Få rådgivning om dine EU-rettigheder

Løs problemer med en offentlig myndighed