Navigációs útvonal

Frissítve : 21/04/2016

vehicles

A külföldön vett autók után fizetendő adó

Új autók

Ha Ön egy másik uniós országban új autót vesz azzal a céllal, hogy azt magával vigye a lakhelye szerinti EU-tagországba, mentesül a hozzáadottérték-adó (Magyarországon: általános forgalmi adó) megfizetése alól abban az országban, ahol a gépjárművet vásárolta.

A hozzáadottérték-adót (röviden: héát) abban az országban kell befizetnie, ahol a gépkocsit regisztráltatja.

Új autónak az a gépjármű minősül, amelyik 6000 km-nél kevesebbet futott, vagy amelyet hat hónapnál rövidebb ideje vettek először nyilvántartásba.

Használt autók

Ha Ön magánszemélytől használt gépkocsit vásárol, sem abban az országban nem kell hozzáadottérték-adót fizetnie, ahol az autót vette, sem abban az országban, ahol lakik.

Ha azonban hivatásos autókereskedőtől veszi a gépkocsit, kell hozzáadottérték-adót fizetnie. A héa mértékét az adásvétel helye szerinti országban alkalmazott adókulcs határozza meg. A lakhelye szerinti országban ebben az esetben is mentesül a héa megfizetése alól.

Használt gépjárműről azoknak a járműveknek az esetében beszélünk, amelyek hat hónapnál régebbiek, és amelyek 6000 km-nél többet futottak.

Az adásvétel helyétől függetlenül Önnek a lakhelye szerinti országban regisztrációs díjat kell fizetnie a gépkocsi után.

Ugyanannak a vételnek a kapcsán Önnek soha nem kell kétszer hozzáadottérték-adót fizetnie.

Nyilvános konzultációk
Tanácsra vagy segítségre van szüksége?
Forduljon a segítségnyújtó szolgálatokhoz

Ebben az esetben: a 28 uniós tagállam, valamint Izland, Liechtenstein és Norvégia.

Retour au texte en cours.