Navigointipolku

Päivitetty : 09/06/2015

vehicles

Auton myyminen ulkomailla

Uudet autot

Myyjä, joka on yksityishenkilö, voi anoa arvonlisäveron palautusta oman maansa viranomaisilta, kun hän myy uuden auton toisessa EU-maassa asuvalle henkilölle. Arvonlisäveroa ei makseta kahdesti samasta ajoneuvosta.

Esimerkkitapaus

Voit saada takaisin osan maksamastasi arvonlisäverosta, jos myyt uuden autosi eteenpäin

Merete ostaa Tanskasta uuden auton, josta hän maksaa 20 000 euroa sekä 5 000 euroa arvonlisäveroa (25 %). Neljä kuukautta myöhemmin hän myy auton (joka on verottajan näkökulmasta edelleen uusi) Hagenille 16 000 eurolla.

Hagen asuu Itävallassa, jonne hän vie auton. Hän maksaa 3 200 euroa arvonlisäveroa Itävallan veroviranomaisille (20 % eli Itävallan arvonlisäveroprosentin mukaan).

Mereten, joka myi auton, on tunnettava oikeutensa tässä tilanteessa. Jos toisen kaupan arvolisävero olisi peritty Tanskassa, maksettava summa olisi ollut 4 000 euroa (25 % 16 000 eurosta). Auto katsotaan yhä uudeksi autoksi, joten Meretellä on oikeus vaatia Tanskan viranomaisilta takaisin 4 000 euroa siitä 5 000 euron arvonlisäverosta, jonka hän maksoi autoa ostaessaan.

EU:ssa myytävä auto katsotaan uudeksi, jos

  • se myydään alle kuuden kuukauden kuluttua siitä, kun sillä ajettiin ensimmäisen kerran

tai

  • sillä on ajettu alle 6 000 km.

Käytetyt autot

Jos olet EU:n alueella asuva yksityishenkilö, joka myy käytetyn auton EU:n alueella asuvalle kauppiaalle, kaupan yhteydessä ei makseta arvonlisäveroa myyjän eikä ostajan asuinmaahan.

Auto katsotaan käytetyksi, jos

  • se myydään yli kuuden kuukauden kuluttua siitä, kun sillä ajettiin ensimmäisen kerran

ja

  • sillä on ajettu yli 6 000 km.
Tarvitsetko asiantuntija-apua?
Apua ja neuvontaa

Tässä tapauksessa EU:n 27 jäsenmaata sekä Islanti, Liechtenstein ja Norja

Retour au texte en cours.