Cale de navigare

Actualizare : 12/07/2016

vehicles

Închirieri de autovehicule în străinătate

Rezervare

Dacă vreți să închiriați o mașină și faceți o rezervare on-line, prin telefon sau prin comandă poștală de la o agenție cu sediul în UE, nu aveți în mod automat dreptul de a anula rezervarea și de a solicita rambursarea sumei plătite, chiar dacă termenii și condițiile agenției de închirieri ar putea permite acest lucru.

Când închiriați mașini, legislația europeană nu prevede o perioadă de reflecție de 14 zile, așa cum se întâmplă în cazul bunurilor sau serviciilor cumpărate on-line, prin telefon sau poștă.

Închirierea unui autovehicul într-o țară din afara UE

Dacă locuiți în UE și închiriați un autovehicul într-o țară din afara Uniunii, precum Elveția, se aplică reguli speciale atunci când conduceți în țările UE.

Dacă intenționați să călătoriți cu mașina închiriată nu doar în țara terță respectivă, ci și în țări din UE, de exemplu dinspre Elveția către Franța, Germania, Austria sau Italia, trebuie să informați din start compania de închirieri auto. Aceasta vă poate pune la dispoziție o mașină înmatriculată în UE, care să respecte normele vamale europene. Majoritatea companiilor de închirieri auto din Elveția pun la dispoziția rezidenților din UE mașini cu numere de înmatriculare UE, care respectă legislația vamală a Uniunii. Pentru informații sigure, contactați totuși compania de închirieri auto.

Aceasta trebuie să se asigure, în același timp, că mașina respectă legislația vamală și rutieră din țara în care mergeți. În Franța, de exemplu, autovehiculele trebuie echipate cu un test de alcoolemie, în timp ce în Germania și Austria, în anumite luni ale anului, sunt necesare anvelopele de iarnă.

Leasing

Leasingul - închiriere pe termen lung, cu posibilitatea de a cumpăra mașina la sfârșitul contractului - poate fi o opțiune dificilă dacă intenționați să vă mutați în altă țară.

Întrucât sunteți obligat să asigurați și să înmatriculați mașina în țara de reședință, puteți avea probleme dacă asigurarea nu este valabilă în țara în care intenționați să vă mutați.

De asemenea, firma de leasing ar putea fi împotriva înmatriculării mașinii în altă țară a UE.

Valabilitatea permisului de conducere

Dacă doriți să închiriați și să conduceți o mașină în altă țară din UE, verificați mai întâi dacă permisul de conducere este valabil în țara respectivă.

Consultaţii publice
Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?
Solicitați sprijin și consiliere

În acest caz, cele 27 de state membre ale UE + Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Retour au texte en cours.