Navigációs útvonal

Frissítve : 21/12/2015

vehicles

Autókölcsönzés külföldön

Foglalás

Ha Ön telefonon, postai úton vagy az interneten bérautót foglal az Európai Unióban, nem jogosult automatikusan arra, hogy a foglalást törölje, illetve hogy a foglalási díj visszatérítését kérje, bár előfordulhat, hogy az autókölcsönző cég által meghatározott szerződési feltételek ezt lehetővé teszik.

Az autókölcsönzésre nem terjed ki azoknak az uniós jogszabályoknak a hatálya, amelyek az árut vagy szolgáltatást interneten, telefonon, illetve postai úton megrendelő fogyasztók számára 14 napos gondolkodási időt biztosítanak, mely időszak alatt a vevők meggondolhatják magukat, és elállhatnak a vásárlástól.

Autólízing

A lízing hosszú távra szóló szerződés, melynek esetében a futamidő végén a gépjárművet lízingbe vevő félnek lehetősége van az autót megvásárolni. Az ügyletet megnehezítheti, ha az érintett személy másik országba szeretne költözni a lízingelt kocsival.

Tekintettel arra, hogy az autót lízingelő félnek biztosítást kell kötnie a járműre, és regisztráltatnia is kell azt a lakhelye szerinti országban, gondot okozhat, ha a megkötött biztosítás nem érvényes abban az országban, ahová az illető költözni szeretne.

Ezen túlmenően a lízingbe adó fél sem egyezik bele feltétlenül abba, hogy Ön a gépkocsit egy másik uniós országban regisztráltassa.

A jogosítvány érvényessége

Ha Ön másik uniós országban szeretne autót bérelni és vezetni, azt is ellenőriznie kell, hogy érvényes-e vezetői engedélye az adott EU-tagállamban.

Nyilvános konzultációk
    Tanácsra vagy segítségre van szüksége?
    Forduljon a segítségnyújtó szolgálatokhoz

    Ebben az esetben: a 27 uniós tagállam, valamint Izland, Liechtenstein és Norvégia.

    Retour au texte en cours.