Navigointipolku

Päivitetty : 12/07/2016

vehicles

Auton vuokraaminen ulkomailla

Etukäteen varaaminen

Jos olet varannut auton verkosta, puhelimitse tai postimyynnistä EU:n alueella, sinulla ei automaattisesti ole oikeutta perua varaustasi ja vaatia rahojen palauttamista. Vuokrausyrityksen omien ehtojen mukaan varauksen saattaa kuitenkin voida peruuttaa.

Autoa vuokratessa sinulla ei ole EU:n säädösten takaamaa 14 päivän harkinta-aikaa, jota muuten sovelletaan, kun tilaat tavaroita ja palveluita verkosta, puhelimitse tai postimyynnistä.

Auton vuokraaminen EU:n ulkopuolisessa maassa

Jos asut EU:n alueella ja vuokraat auton jossakin EU:n ulkopuolisessa maassa, mutta aiot ajaa autolla myös EU:ssa, vuokraukseen sovelletaan erityissääntöjä.

Jos esimerkiksi vuokraat auton Sveitsissä ja ajat sieltä Ranskaan, Saksaan, Itävaltaan tai Italiaan, sinun on ilmoitettava asiasta vuokraamolle etukäteen. Jotta EU:ssa ajaminen olisi tällaisessa tapauksessa EU:n tullisäännösten mukaista, auton on oltava rekisteröity EU:hun. Useimmat sveitsiläiset autovuokraamot vuokraavat EU-maiden asukkaille EU:hun rekisteröityjä vuokra-autoja, mutta autoa vuokraavan on kuitenkin syytä varmistaa tällaisen auton saatavuus vuokraamolta etukäteen.

Vuokraamon on lisäksi varmistettava, että auto on kohdemaan tulli- ja tieliikennelainsäädännön mukainen. Esimerkiksi Ranskassa autoissa on oltava kertakäyttöinen alkometri ja Saksassa ja Itävallassa talvirenkaat tiettyjen kuukausien aikana.

Auton leasingvuokraus

Leasing eli liisaus tarkoittaa pitkäaikaista vuokraamista, jossa auton voi halutessaan lunastaa omaksi sopimuskauden päättyessä. Leasing voi osoittautua ongelmalliseksi, jos aiot muuttaa toiseen maahan ja viedä leasingauton mukanasi.

Sinulla on velvollisuus vakuuttaa ja rekisteröidä auto asuinmaassasi, minkä vuoksi saattaa syntyä ongelmia, jos vakuutus ei olekaan voimassa maassa, johon aiot muuttaa.

Autoa vuokraava yrityskään ei välttämättä salli auton rekisteröintiä toisessa EU-maassa.

Ajokortin tunnustaminen

Jos aiot vuokrata auton toisessa EU-maassa ja ajaa siellä, sinun on tarkistettava myös, että ajokorttisi on voimassa kyseisessä maassa.

Tarvitsetko asiantuntija-apua?
Apua ja neuvontaa

Tässä tapauksessa EU:n 27 jäsenmaata sekä Islanti, Liechtenstein ja Norja.

Retour au texte en cours.