Sti

Opdateret : 12/07/2016

vehicles

Billeje i udlandet

Bestilling på forhånd

Hvis du har reserveret en bil online, pr. telefon eller pr. brev i EU, har du ikke automatisk ret til at afbestille den og kræve pengene tilbage, men nogle biludlejningsselskabet giver mulighed for det.

Billeje er ikke omfattet af de EU-regler, der giver dig ret til en 14-dages fortrydelsesfrist, når du bestiller varer eller tjenesteydelser pr. telefon eller postordre.

Billeje uden for EU

Hvis du bor i EU og lejer en bil i et land uden for EU, f.eks. Schweiz, gælder der særlige regler, hvis du kører med bilen inden for EU.

Hvis du har planer om at rejse med din udlejningsbil både i og uden for EU – f.eks. fra Schweiz til Frankrig, Tyskland, Østrig eller Italien – skal du informere biludlejningsfirmaet om det på forhånd. De kan sørge for, at du får en EU-registreret bil, så EU's toldregler overholdes. De fleste biludlejningsfirmaer i Schweiz udlejer biler med EU-nummerplader til EU-borgere for at overholde EU's toldregler, men spørg alligevel dit udlejningsfirma.

Udlejningsfirmaet skal også sørge for, at bilen lever op til toldreglerne og færdselsreglerne i det land, du rejser i. F.eks. er det obligatorisk for biler i Frankrig at medbringe en udåndingstestsæt, mens man i Tyskland og Østrig skal køre med vinterdæk i visse af årets måneder.

Leasing af biler

Leasing (langtidsleje med mulighed for at købe bilen, når kontrakten udløber) kan være vanskelig, hvis du har planer om at flytte til et andet land med den leasede bil.

Eftersom du er nødt til at forsikre og indregistrere bilen i det land, hvor du bor, kan du få problemer, hvis forsikringen ikke gælder i det land, du vil flytte til.

Leasingfirmaet er måske heller ikke interesseret i, at du indregistrerer bilen i et andet EU-land.

Gyldigt kørekort

Hvis du har planer om at leje og køre bil i et andet EU-land, skal du også tjekke, at dit kørekort gælder der.

Offentlige høringer
Har du brug for støtte fra hjælpetjenesterne?
Få hjælp og rådgivning

I dette tilfælde de 28 EU-lande plus Island, Liechtenstein og Norge

Retour au texte en cours.