Verktyg

Språkval

EU-flaggan

Sökväg

Meny

Uppdaterat : 25/04/2017

Vanliga frågor - Flygsäkerhet

 • Jag vet inte om min hudkräm klassas som vätska. Kan jag överhuvudtaget ta med mig skönhetsprodukter i handbagaget?

  JA – Du får ta med dig förpackningar som rymmer högst 100 ml. Större förpackningar måste läggas i det incheckade bagaget. Observera att krämer och gel klassas som vätskor.

 • Jag ska resa från Kanada till London med min fem månader gamla son. Kan jag ta med mig barnmat från Kanada eller kommer tullen att ta den?

  Du får ta med en begränsad mängd barnmat, förutsatt att den inte kräver kylförvaring i oöppnat skick, att det är en förpackad märkesvara som säljs direkt till konsumenten och att förpackningen är oöppnad, såvida du inte använder barnmaten just då.

 • Jag måste ta en flytande medicin var fjärde timme. Får jag ta med medicinen ombord på mitt flyg från Aten till London? Måste jag lägga den i en genomskinlig påse?

  Svaret på båda frågorna är ja. Nödvändiga läkemedel får du ta med i större mängder än 100 ml, men bara för användning under resan. Du kan också behöva intyga att medicinen är äkta.

 • Jag ska resa från Lissabon till Bryssel med min sex månader gamla bebis.  Han måste flaskmatas under flygningen och jag behöver därför ha med mer än 100 ml mjölk. Kan jag ta med det på flyget?

  Ja, barnmat och mjölk är tillåtna i större mängder än 100 ml, men bara för att användas under resan. Du kan också behöva visa att det verkligen är mjölk. Flaskan ska placeras i en genomskinlig, återförslutbar plastpåse och visas upp i säkerhetskontrollen.

 

Läs mer på huvudsidan
Flygsäkerhet
Behöver du hjälp från våra rådgivningstjänster?
Få hjälp och råd