Instrumentele site-ului

Selector de limbi

Drapelul UE

Cale de navigare

Meniu

Actualizare : 25/04/2017

Întrebări şi răspunsuri - Siguranța și securitatea aeriană

 • Nu știu sigur ce produse cosmetice sunt considerate lichide. Am voie să iau astfel de produse în bagajul de mână?

  DA, atâta timp cât recipientele nu depășesc 100 ml. În caz contrar, trebuie să le puneți în bagajul de cală. Menționăm că gelurile și cremele sunt incluse în categoria lichidelor.

 • Intenționez să călătoresc din Canada la Londra cu fiul meu de cinci luni.  Pot lua cu mine alimente pentru copii din Canada sau îmi vor fi oprite la punctul de intrare?

  Aveți voie să introduceți o cantitate limitată de alimente pentru sugari, cu condiția ca acestea să nu necesite refrigerare înainte de deschidere, să fie ambalate, brevetate și vândute direct consumatorului, iar ambalajul să fie intact, cu excepția cazului în care produsul este în curs de utilizare.

 • Trebuie să iau medicamente lichide o dată la patru ore.  Am voie să le transport la bordul avionului cu care zbor de la Atena la Londra?  Trebuie să le pun într-o pungă transparentă?

  Răspunsul la ambele întrebări este „da".   Medicamentele esențiale sunt permise în cantități mai mari de 100 ml, dar numai pentru utilizare pe durata călătoriei. S-ar putea să fiți nevoit să dovediți autenticitatea acestora.

 • Intenționez să călătoresc de la Lisabona la Bruxelles cu bebelușul meu de șase luni.  Pe durata zborului, copilul va avea nevoie de o cantitate de lapte de peste 100 ml.  Pot să iau biberonul la bordul avionului?

  Da, laptele și alimentele pentru sugari sunt permise în cantități mai mari de 100 ml, dar numai pentru utilizare pe durata călătoriei și s-ar putea să fiți nevoit să dovediți autenticitatea acestora.   Sticla trebuie pusă într-o pungă transparentă resigilabilă și prezentată separat la controlul de securitate pentru pasageri.

 

Principalele informații pe această temă
Securitatea aeroporturilor și a companiilor aeriene
Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?
Solicitați sprijin și consiliere