Инструменти на сайта

Избор на език

знаме на ЕС

Навигационна пътека

Меню

Актуализация : 25/04/2017

Често задавани въпроси - Безопасност/сигурност на въздушния транспорт

 • Не съм сигурна кои козметични продукти се считат за течни. Мога ли изобщо да взема в самолета козметични продукти?

  ДА — при условие че тяхната опаковка не е по-голяма от 100 мл. Всички продукти в по-големи опаковки трябва да бъдат в регистрирания ви багаж. Имайте предвид, че кремовете и геловете се смятат за течности.

 • Планирам пътуване от Канада до Лондон с петмесечния си син.  Мога ли да нося бебешка храна от Канада или ще ми я вземат при влизане на границата?

  Можете да пренасяте ограничено количество бебешка храна, ако не е необходимо тя да се държи в хладилник преди отварянето ѝ, ако е оригинална пакетирана храна, продавана пряко на потребителите, и ако опаковката е неповредена, освен ако не се използва в момента.

 • Трябва да вземам течно лекарство на всеки четири часа.  Мога ли да взема лекарството на борда на самолета от Атина за Лондон?  Трябва ли да го сложа в прозрачна торбичка?

  Отговорът на тези два въпроса е „да".   Важни лекарства могат да бъдат пренасяни в количества по-големи от 100 мл, но само за употреба по време на пътуването, като може да се наложи да докажете тяхната автентичност.

 • Планирам пътуване от Лисабон до Брюксел с шестмесечното си бебе.  Ще трябва да го нахраня по време на полета и ще му е нужно повече от 100 мл. мляко.  Мога ли да взема биберон с мляко на борда на самолета?

  Да, бебешки храни и мляко могат да бъдат пренасяни в количества по-големи от 100 мл, но само за употреба по време на пътуването, като може да се наложи да докажете тяхната автентичност.   Биберонът трябва да е поставен в отделна найлонова торбичка, която може да се отваря и затваря многократно, и да бъде представен отделно по време на проверката за сигурност на летището.

 

Вижте основната информация по темата
Сигурност на летищата и авиокомпаниите
Обществени консултации
  Нуждаете се от съдействието на службите за помощ?
  Потърсете помощ и съвети