Kruimelpad

Bijgewerkt : 07/05/2015

travel

Air safety/security

Handbagage en ruimbagage

Wanneer u per vliegtuig reist vanaf een vliegveld in de EU, moet u bij het pakken en het inchecken met bepaalde veiligheidsmaatregelen rekening houden:

  • Vloeistoffen zoals drank, tandpasta, cosmetische crèmes en gels, mogen enkel in de handbagage in een transparante plastic zak met een maximale capaciteit van 1 liter. De verpakkingen in uw handbagage mogen niet groter zijn dan 100 ml. Verpakkingen voor vloeistoffen met een capaciteit van meer dan 100 ml moeten bij de ingecheckte bagage in het laadruim. Deze beperkingen van de hoeveelheden gelden niet voor medicijnen en babyvoeding.
  • Belastingvrije vloeistoffen die u op luchthavens of van vliegmaatschappijen koopt, mag u als handbagage meenemen, zolang u deze samen met het bonnetje verzegeld in de bij aankoop verstrekte veiligheidsverpakking (met rode rand) laat zitten. U mag de veiligheidsverpakking niet openen voordat u uw eindbestemming heeft bereikt. Alleen veiligheidsbeamtes mogen de verpakking en de flessen ter controle openen. Heeft u in dit geval nog een aansluitende vlucht vanaf een andere luchthaven, vraag de veiligheidsbeambte dan om een nieuwe verzegelde veiligheidsverpakking.
  • Scherpe voorwerpen die als wapen kunnen dienen, zijn aan boord niet toegestaan. Het gaat daarbij ook om alledaagse voorwerpen zoals kurkentrekkers, messen en scharen van bepaalde grootte, die in de ingecheckte bagage thuishoren.
  • Hoeveel handbagage u mee aan boord mag nemen en hoe groot die mag zijn, verschilt per luchtvaartmaatschappij. Controleer dit voor vertrek.
  • Explosieve en ontvlambare voorwerpen zoals vuurwerk en verfspuitbussen en andere ontvlambare en toxische stoffen, zoals zuren, zijn verboden op het vliegtuig. Deze mogen noch in de handbagage, noch in de ingecheckte bagage meegenomen worden.
  • Wapens van om het even welke soort zijn niet toegelaten aan boord.

Bekijk de regels over verboden voorwerpen English in uw hand- en ruimbagage.

Raadpleeg voor uw vertrek de website van de luchthaven voor een gedetailleerde lijst van verboden goederen of vraag informatie aan uw luchtvaartmaatschappij.

Om veiligheidsredenen wordt alle bagage gescand of op een andere manier gecontroleerd vóór ze de beveiligde zone van de luchthaven in mag.

De deuren van de cockpit worden op slot gedaan zodat er geen onbevoegden in kunnen.

Uit de EU geweerde luchtvaartmaatschappijen

Alle luchtvaartmaatschappijen die verbindingen van of naar de EU verzorgen, moeten bepaalde veiligheidsnormen hanteren. Doen ze dat niet, dan kunnen ze:

  • uit het Europese luchtruim worden geweerd
  • aan bepaalde beperkingen worden onderworpen

Als u zich afvraagt of uw luchtvaartmaatschappij wel veilig is, kunt u de zwarte lijst van luchtvaartmaatschappijen van de EU raadplegen.

ines banned within the EU.

Hulp en advies

In dit geval de 28 EU-lidstaten, IJsland, Noorwegen en Zwitserland

Retour au texte en cours.

In dit geval de 28 EU-lidstaten, IJsland, Noorwegen en Zwitserland

Retour au texte en cours.