Sti

Opdateret : 07/05/2015

travel

Luftfartssikkerhed

Håndbagage og indtjekket bagage

Når du flyver fra en lufthavn i EU, skal du tænke på sikkerhedskravene, når du pakker og går om bord:

  • Væsker, som du tager med ind i kabinen, f.eks. drikkevarer, tandpasta og kosmetik i form af creme eller gel skal ligge i en gennemsigtig plastikpose – højst 1 liter – og ingen beholder må rumme mere end 100 ml. Væskebeholdere på over 100 ml skal ligge i den indtjekkede bagage. Mængdebegrænsningerne gælder ikke medicin og babymad.
  • Toldfrie væsker, som købes i lufthavnen eller fra flyselskabet, må medbringes som håndbagage, så længe varen og kvitteringen forbliver forseglet i sikkerhedsposen (med en rød kant), som udleveres i forbindelse med købet. Du må ikke åbne sikkerhedsposen, før du er ankommet til dit endelige bestemmelsessted. Sikkerhedspersonalet skal dog muligvis åbne posen og flaskerne i forbindelse med kontrol. Hvis det sker, og du skal skifte fly i en anden lufthavn, bør du oplyse sikkerhedspersonalet om dette, så væskerne kan blive forseglet igen i en ny sikkerhedspose.
  • Alle skarpe genstande, som kan bruges som våben, er forbudt i kabinen. Det kan være hverdagsting som knive i proptrækkere og sakse af en vis størrelse, som altså skal ligge i den indtjekkede bagage.
  • Det er luftfartsselskaberne, der bestemmer, hvor stor din håndbagage må være, og hvor mange stykker du må have med ombord, så undersøg dette hos dit flyselskab inden afrejse.
  • Sprængstoffer og brandfarlige genstande – f.eks. fyrværkeri eller spraydåser og andre brændbare og giftige stoffer såsom syrer – er forbudt i flyet. De må ikke medbringes i hverken kabine eller indtjekket bagage.
  • Ingen våben af nogen slags er tilladt om bord.

Se reglerne om forbudte artikler English i håndbagage og indtjekket bagage.

På lufthavnens hjemmeside kan du finde en detaljeret liste over forbudte genstande. Du kan også spørge flyselskabet.

Af hensyn til sikkerheden bliver alle genstande scannet eller kontrolleret på anden måde, inden de kan tages med ind i en lufthavns sikkerhedszoner.

Dørene til cockpittet skal holdes låst for at forhindre uautoriserede i at trænge ind.

Luftfartsselskaber med flyveforbud i EU

Alle flyselskaber, der har flyvninger ind i eller ud af EU, skal opfylde visse sikkerhedsnormer. Visse selskaber rundt om i verden opererer på vilkår, som ligger under EU's sikkerhedsniveau, og har derfor enten

  • forbud mod at operere i hele det europæiske luftrum
  • tilladelse til at operere på særlige betingelser

Hvis du er bekymret om sikkerheden hos et flyselskab, kan du se listen over flyselskaber med flyveforbud i EU.

EU-lovgivning

Hjælp og rådgivning

In this case, the 28 EU member states + Iceland, Norway and Switzerland

Retour au texte en cours.

In this case, the 27 EU member states + Iceland, Norway and Switzerland

Retour au texte en cours.