Navigacijska pot

Povej naprej 
	Facebook
 
	Twit it
 
	Povej naprej: Google+
 
	linkedIn

Pogosta vprašanja: Varnost v letalskem prometu

 • Nisem prepričan, kateri kozmetični izdelki so uvrščeni med tekočine. Ali sploh smem kozmetične izdelke vzeti s sabo v potniško kabino?

  DA - če izdelek ni večji od 100 ml. Vse večje izdelke morate spraviti v oddano prtljago. Tudi kreme in geli so uvrščeni med tekočine.

 • S petletnim sinom bom potovala iz Kanade v London.  Ali lahko s sabo vzamem otroško hrano iz Kanade ali bo na mejnem prehodu zasežena?

  Vzamete lahko omejeno količino otroške hrane, če je pred uporabo ni treba shranjevati v hladilniku, če gre za pakirano hrano, zaščiteno z blagovno znamo, ki se prodaja neposredno potrošniku, in če je embalaža nepoškodovana, razen če je izdelek trenutno v uporabi.

 • Vsake štiri ure moram vzeti tekoče zdravilo.  Ali lahko to zdravilo vzamem s sabo na krov letala iz Aten v London?  Ali moram zdravilo zapakirati v prosojno vrečko?

  Odgovor na obe vprašanji je pritrdilen.   Osnovna zdravila lahko vzamete s sabo tudi v količinah, večjih od 100 ml, vendar le za uporabo med potovanjem. Morda boste morali tudi dokazati, da je zdravilo pristno.

 • S šestmesečnim dojenčkom bom potoval iz Lizbone v Bruselj.  Med letom bo potreboval stekleničko mleka, večjo od 100 ml.  Ali jo lahko vzamem na krov letala?

  Da - otroško hrano in mleko lahko vzamete s sabo tudi v količinah, večjih od 100 ml, vendar le za uporabo med potovanjem. Morda boste morali tudi dokazati, da je hrana pristna.   Stekleničko morate vložiti v posebno prozorno vrečko, ki jo je mogoče znova zatesniti, in jo pri varnostnem pregledu potnikov posebej pokazati.

 

Potrebujete pomoč?

Potrebujete pomoč?

Niste našli želenih informacij? Ste naleteli na težave?

Nasveti glede vaših pravic

Reševanje težav z organi javne uprave