Навигационна пътека

Споделете по 
	Споделете по „Facebook“
 
	Споделете по „Twitter“
 
	Споделете в Google+
 
	Споделете в linkedIn

Често задавани въпроси — Безопасност/сигурност на въздушния транспорт

 • Не съм сигурна кои козметични продукти се считат за течни. Мога ли изобщо да взема в самолета козметични продукти?

  ДА — при условие че тяхната опаковка не е по-голяма от 100 мл. Всички продукти в по-големи опаковки трябва да бъдат в регистрирания ви багаж. Имайте предвид, че кремовете и геловете се смятат за течности.

 • Планирам пътуване от Канада до Лондон с петмесечния си син.  Мога ли да нося бебешка храна от Канада или ще ми я вземат при влизане на границата?

  Можете да пренасяте ограничено количество бебешка храна, ако не е необходимо тя да се държи в хладилник преди отварянето ѝ, ако е оригинална пакетирана храна, продавана пряко на потребителите, и ако опаковката е неповредена, освен ако не се използва в момента.

 • Трябва да вземам течно лекарство на всеки четири часа.  Мога ли да взема лекарството на борда на самолета от Атина за Лондон?  Трябва ли да го сложа в прозрачна торбичка?

  Отговорът на тези два въпроса е „да“.   Важни лекарства могат да бъдат пренасяни в количества по-големи от 100 мл, но само за употреба по време на пътуването, като може да се наложи да докажете тяхната автентичност.

 • Планирам пътуване от Лисабон до Брюксел с шестмесечното си бебе.  Ще трябва да го нахраня по време на полета и ще му е нужно повече от 100 мл. мляко.  Мога ли да взема биберон с мляко на борда на самолета?

  Да, бебешки храни и мляко могат да бъдат пренасяни в количества по-големи от 100 мл, но само за употреба по време на пътуването, като може да се наложи да докажете тяхната автентичност.   Биберонът трябва да е поставен в отделна найлонова торбичка, която може да се отваря и затваря многократно, и да бъде представен отделно по време на проверката за сигурност на летището.

 

Все още се нуждаете от помощ?

Все още се нуждаете от помощ?

Не можете да намерите информацията, която търсите? Имате проблем?

Потърсете съвет за правата си в ЕС

Разрешете проблеми с публичен орган