Cale de navigare

Actualizare : 18/06/2015

Întrebări şi răspunsuri - Călători cu mobilitate redusă

 • Pot să-mi iau scaunul cu rotile sau cârjele când mă îmbarc la bordul unui avion?

  DA. Puteți lua cu dumneavoastră maxim două dispozitive pentru asistență specială (de ex. un scaun cu rotile și o pereche de cârje).

 • Sunt o persoană cu dizabilități și voi avea nevoie de asistență pe durata zborului de la Dublin la Frankfurt.  Trebuie să prezint un certificat medical pentru a beneficia de asistență gratuită în aeroport și la bordul avionului?

  NU. Nu trebuie să prezentați un certificat medical decât în cazul în care sănătatea și siguranța proprie sau sănătatea și siguranța altor pasageri sau membri ai echipajului ar putea fi puse în pericol.

 • Sunt o persoană în vârstă și anticipez că voi avea nevoie de asistență la aeroport când voi călători de la Paris la Londra.  Va trebui să contactez din timp compania aeriană?

  DA. Va trebui să contactați operatorul aerian cu cel puțin 48 de ore înainte de plecare pentru a-i da posibilitatea de a vă asigura asistența necesară.

 • Folosesc un cărucior cu rotile.  Companiile de transport feroviar sunt obligate să furnizeze informații cu privire la accesibilitatea serviciilor lor?

  DA. Companiile feroviare, vânzătorii de bilete și operatorii de turism trebuie să furnizeze informații privind accesul la serviciile de transport feroviar, accesul la vagoanele de călători și facilitățile disponibile în tren.

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?
Solicitați sprijin și consiliere