Kruimelpad

Bijgewerkt : 18/06/2015

Veelgestelde vragen - Minder mobiele reizigers

 • Mag ik een rolstoel of krukken meenemen aan boord van het vliegtuig?

  JA: u mag twee persoonlijke hulpmiddelen meenemen, dus bijv. een rolstoel en een paar krukken.

 • Ik ben gehandicapt en ik heb hulp nodig bij een vlucht van Dublin naar Frankfurt.  Moet ik een medisch attest laten zien om op de luchthaven en aan boord gratis hulp te krijgen?

  NEE: u kunt alleen worden verplicht een medisch attest voor te leggen als uw gezondheid en veiligheid of die van andere passagiers of bemanningsleden mogelijk gevaar lopen.

 • Ik ben bejaard en verwacht dat ik hulp nodig zal hebben in de luchthaven, wanneer ik van Londen naar Parijs vlieg.  Moet ik daarvoor van tevoren contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij?

  JA: u moet de luchtvaartmaatschappij ten minste 48 uur vóór uw vertrek op de hoogte stellen, zodat zij voor passende hulp kan zorgen.

 • Ik ben een rolstoelgebruiker.  Zijn spoorwegmaatschappijen verplicht om informatie te verstrekken over de toegankelijkheid van hun diensten?

  JA: spoorwegmaatschappijen, verkopers van vervoerbewijzen en reisorganisatoren moeten ervoor zorgen dat informatie over de toegankelijkheid van stations, treinen en faciliteiten aan boord gemakkelijk te vinden is.

Advies van een expert? Wij helpen u op weg.
Vraag hulp of advies