Navigációs útvonal

Frissítve : 18/06/2015

Gyakran feltett kérdések - Csökkent mozgásképességű utasok

 • Ha repülőútra megyek, felvihetem-e a kerekes székemet, illetve a mankóimat a gép fedélzetére?

  IGEN – Ön két mozgást segítő eszközt (pl. egy kerekes széket és egy pár mankót) is felvihet magával a gépre.

 • Mozgáskorlátozott vagyok, és segítségre lesz szükségem, amikor Dublinból Frankfurtba repülök.  Be kell mutatnom az orvosi igazolásomat ahhoz, hogy ingyenes segítséget kapjak a repülőtéren és a fedélzeten?

  NEM – Csak akkor kérhetik Öntől, hogy mutasson be orvosi igazolást, ha a szállítás veszélyt jelenthet az Ön, illetve más utasok vagy a személyzet tagjainak egészségére vagy biztonságára.

 • Idős vagyok, és valószínűleg segítségre lesz szükségem a repülőtéren, amikor Párizsból Londonba utazom.  Felvegyem a kapcsolatot a légitársasággal az utazás előtt?

  IGEN – Önnek legalább 48 órával az indulás előtt értesítenie kell a légitársaságot ahhoz, hogy megfelelő segítségben részesüljön.

 • Kerekes székkel közlekedem.  A vasúti társaságok kötelesek-e tájékoztatással szolgálni arról, milyen mértékben tudom kerekes székkel igénybe venni a társaság szolgáltatásait?

  IGEN – A vasúttársaságoknak, a menetjegy-értékesítőknek és az utazásszervezőknek könnyen hozzáférhetővé kell tenniük a vasúti kocsik akadálymentesítettségével kapcsolatos információkat.

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?
Forduljon a segítségnyújtó szolgálatokhoz