Navigointipolku

Usein kysyttyä – Liikuntarajoitteisten matkustajien oikeudet

 • Voinko ottaa pyörätuolin tai kyynärsauvat mukaan lentokoneen matkustamoon?

  KYLLÄ - Voit ottaa mukaan enintään kaksi henkilökohtaista apuvälinettä (esimerkiksi pyörätuolin ja parin kyynärsauvoja).

 • Olen vammainen ja tarvitsen apua, kun lennän Dublinista Frankfurtiin.  Onko minun esitettävä lääkärintodistus saadakseni maksutonta apua lentoasemalla ja lentokoneessa?

  EI — Sinulta voidaan vaatia lääkärintodistusta ainoastaan, jos oma terveytesi ja turvallisuutesi tai muiden matkustajien tai miehistön terveys ja turvallisuus voivat olla vaarassa.

 • Olen jo iäkkäämpi ja uskon tarvitsevani apua lentoasemalla, kun matkustan Lontoosta Pariisiin.  Olisiko minun otettava yhteyttä lentoyhtiöön jo etukäteen?

  KYLLÄ - Sinun on otettava yhteyttä lentoyhtiöön vähintään 48 tuntia ennen lähtöä, jotta voidaan varmistaa, että asianmukaista apua on saatavilla.

 • Käytän pyörätuolia.  Onko junaliikenteen harjoittajien tiedotettava siitä, miten heidän tarjoamansa palvelut ovat liikuntarajoitteisten ulottuvilla?

  KYLLÄ - Rautatieyhtiöiden, lipunmyyjien ja matkanjärjestäjien on annettava tietoa rautatieliikenteen palvelujen esteettömyydestä, vaunuihin pääsystä ja junan palveluista.

Apua ja neuvoja

Apua ja neuvoja

Etkö löytänyt etsimääsi tietoa? Onko sinulla ongelma vailla ratkaisua?

Neuvontapalvelu kertoo oikeuksistasi EU:ssa

Apua julkisten elinten kanssa ilmenneiden ongelmien ratkaisuun