Navigointipolku

Päivitetty : 18/06/2015

Usein kysyttyä - Liikuntarajoitteisten matkustajien oikeudet

 • Voinko ottaa pyörätuolin tai kyynärsauvat mukaan lentokoneen matkustamoon?

  KYLLÄ – Voit ottaa mukaan enintään kaksi henkilökohtaista apuvälinettä (esimerkiksi pyörätuolin ja parin kyynärsauvoja).

 • Olen vammainen ja tarvitsen apua, kun lennän Dublinista Frankfurtiin.  Onko minun esitettävä lääkärintodistus saadakseni maksutonta apua lentoasemalla ja lentokoneessa?

  EI — Sinulta voidaan vaatia lääkärintodistusta ainoastaan, jos oma terveytesi ja turvallisuutesi tai muiden matkustajien tai miehistön terveys ja turvallisuus voivat olla vaarassa.

 • Olen jo iäkkäämpi ja uskon tarvitsevani apua lentoasemalla, kun matkustan Lontoosta Pariisiin.  Olisiko minun otettava yhteyttä lentoyhtiöön jo etukäteen?

  KYLLÄ – Sinun on otettava yhteyttä lentoyhtiöön vähintään 48 tuntia ennen lähtöä, jotta voidaan varmistaa, että asianmukaista apua on saatavilla.

 • Käytän pyörätuolia.  Onko junaliikenteen harjoittajien tiedotettava siitä, miten heidän tarjoamansa palvelut ovat liikuntarajoitteisten ulottuvilla?

  KYLLÄ – Rautatieyhtiöiden, lipunmyyjien ja matkanjärjestäjien on annettava tietoa rautatieliikenteen palvelujen esteettömyydestä, vaunuihin pääsystä ja junan palveluista.

Tarvitsetko asiantuntija-apua?
Apua ja neuvontaa