Навигационна пътека

Актуализация : 28/07/2015

Често задавани въпроси - Пътници с намалена подвижност

 • Мога ли да взема инвалидната си количка или патериците си на борда на самолет?

  ДА — Можете да вземете до две лични помощни средства със себе си (например една инвалидна количка и чифт патерици).

 • Имам увреждане и ще се нуждая от помощ по време на пътуването ми от Дъблин до Франкфурт.  Трябва ли да представя медицинско свидетелство, за да получа безплатна помощ на летището и на борда на самолета?

  НЕ — Могат да ви поискат медицинско свидетелство само при съмнение за риск за вашето здраве и сигурност или за здравето и сигурността на останалите пътници или на екипажа.

 • Възрастен съм и предполагам, че ще ми е необходима помощ на летището по време на пътуването ми от Париж до Берлин.  Трябва ли предварително да се свържа с авиокомпанията, за да поискам помощ?

  ДА — Трябва да уведомите авиопревозвача поне 48 часа преди заминаването, за да сте сигурен, че ще получите необходимата ви помощ.

 • Използвам инвалидна количка.  Длъжни ли са железопътните превозвачи да предоставят информация за достъпността на своите услуги?

  ДА — Железопътните компании, продавачите на билети и туроператорите са длъжни да предоставят лесен достъп до информация за достъпността на услугите за превоз с влак, както и за достъпа до пътническите вагони и до съоръженията във влака.

Нуждаете се от съдействието на службите за помощ?
Потърсете помощ и съвети