Navigointipolku

Usein kysyttyä – Junamatkustajien oikeudet

 • Junani myöhästyi 45 minuuttia. Se on aika paljon, kun koko matka kesti alle kolme tuntia. Onko minulla oikeus saada korvausta?

  EI - Sinulla on oikeus saada korvausta vasta vähintään tunnin mittaisesta myöhästymisestä.

 • Matkustaessani Pariisista Brysseliin sähköpyörätuolini vahingoittui korjauskelvottomaksi, kun se putosi junan matkatavarahyllyltä.  Rautatieyhtiön henkilöstö oli nostanut pyörätuolin hyllylle.  Voinko vaatia rautatieyhtiöltä korvausta korvaavan pyörätuolin hankintakuluista?

  KYLLÄ - Rautatieyhtiö vastaa liikuntarajoitteisen matkustajan liikunta-apuvälineiden vahingoittumisesta aiheutuvista kustannuksista ilman korvauksen ylärajaa.

 • Mitkä ovat oikeuteni matkustajana, jos junamatka keskeytyy?

  Jos juna ei pääse jatkamaan matkaansa, rautatieyhtiön on järjestettävä kuljetus junasta rautatieasemalle tai vastaavaan paikkaan tai lopulliseen matkakohteeseen, silloin kun se on mahdollista.

 • Voinko ottaa polkupyörän mukaan junaan?
   

  KYLLÄ - sillä edellytyksellä, että polkupyöräsi käsitteleminen on helppoa eikä sen kuljettaminen haittaa kyseistä rautatieliikennepalvelua. Polkupyörän mukaan ottaminen riippuu myös vaunukalustosta (kuljetus- ja säilytystilat). Kuljetuksesta voidaan myös periä maksu. Asia kannattaa tarkistaa rautatieyhtiöstä ennen matkalle lähtöä.
   

 

Apua ja neuvoja

Apua ja neuvoja

Etkö löytänyt etsimääsi tietoa? Onko sinulla ongelma vailla ratkaisua?

Neuvontapalvelu kertoo oikeuksistasi EU:ssa

Apua julkisten elinten kanssa ilmenneiden ongelmien ratkaisuun