Sökväg

Dela med dig 
	Facebook
 
	Twitter
 
	Dela på Google+
 
	linkedIn

Vanliga frågor – Flygresor

 • Mitt bagage försvann när jag reste med ett europeiskt flygbolag nyligen. Jag klagade hos flygbolaget, men är inte helt nöjd. Kan jag klaga hos någon annan?

  JA - För utrikesflyg kan du kontakta det viallisen tuotteen. För inrikesflyg bör du kontakta ett nationellt konsumentcentrum.

 • När jag bokade ett flyg nyligen fick jag en chock när jag skulle betala. Slutpriset hade blivit mycket högre sedan skatter och avgifter lagts till. Visst måste flygbolagen visa det totala biljettpriset, inklusive skatter och avgifter, redan från början?

  JA - Dessutom ska de olika delarna av priset tydligt framgå, dvs. biljettpriset, skatter och olika avgifter och tillägg.

 • Om jag reser från länder utanför EU, t.ex. från USA till Paris, har jag några rättigheter om flyget ställs in?

  JA - under förutsättning att du flyger med ett europeiskt flygbolag.

 • Jag hade bokat ett flyg från Barcelona till London. På grund av trafiken kom jag fram väldigt sent till flygplatsen, men strax innan gaten stängdes. Jag fick inte gå ombord på flyget. Har jag några rättigheter?

  NEJ - Eftersom du inte checkade in i tid har du inga rättigheter.

 • Finns det någon tidsfrist för att vidta rättsliga åtgärder och få ersättning för ett inställt flyg?

  Det beror på lagstiftningen i varje enskilt EU-land och kan därför skilja sig åt mellan länderna.

 • Har jag några rättigheter om jag inte tillåts gå ombord på ett anslutande flyg för att mitt första flyg var försenat och jag därför kom för sent till gaten?

  Om förseningen till det första flyget berodde på flygbolaget har du rätt till kompensation för nekad ombordstigning på ett anslutande flyg.

Mer hjälp?

Mer hjälp?

Hittade du inte det du letade efter? Behöver du hjälp?

Få råd om dina rättigheter i EU

Få hjälp att lösa problem med en myndighet