Kruimelpad

Delen op 
	Delen op Facebook
 
	Delen op Twitter
 
	Delen op Google+
 
	Delen op linkedIn

FAQ - Rechten van vliegtuigpassagiers

 • Ik ben onlangs mijn bagage kwitjgraakt op een vlucht van een Europese luchtvaartmaatschappij. Ik heb een klacht ingediend, maar ben niet tevreden met de reactie van de maatschappij. Kan ik ergens anders een klacht indienen?

  JA - Als het een internationale vlucht was, kunt u contact opnemen met een Europees consumentencentrum . Voor nationale vluchten moet u contact opnemen met het nationale consumentenbureau in uw land.

 • Toen ik onlangs een vlucht boekte, ben ik mij bij het betalen kapotgeschrokken van het totaalbedrag door alle belastingen en heffingen.  Moeten luchtvaartmaatschappijen niet vanaf het begin van een boeking de totale prijs van het ticket laten zien, inclusief belastingen en heffingen?

  JA - De kosten voor elk onderdeel van het ticket (prijs van de vlucht, belastingen, heffingen, toeslagen en vergoedingen) moeten duidelijk worden aangegeven.

 • Als ik met een vlucht van buiten de EU kom, bijv. van de VS naar Parijs, heb ik ook dan recht op schadevergoeding als mijn vlucht geannuleerd wordt?

  JA - U heeft recht op een vergoeding, mits de luchtvaartmaatschappij in een EU-land geregistreerd is.

 • Ik heb een vlucht van Londen naar Barcelona geboekt.  Door drukte op de weg kwam ik te laat op de luchthaven aan, maar nog wel vóór de gate voor de vlucht gesloten werd.  Ik mocht toch niet instappen.  Het ik recht op schadevergoeding?

  NEE - U hebt namelijk niet op tijd ingecheckt.

 • Hoeveel tijd heb ik om een vergoeding aan te vrangen voor een geannuleerde vlucht?

  Dit hangt af van het nationale recht in elk Europees land en kan dus per land verschillen.

 • Heb ik recht op een vergoeding als ik bij een overstap niet aan boord mag omdat mijn eerste vlucht vertraagd was?

  Indien de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk is voor de vertraging van de eerste vlucht dan heeft u recht op schadevergoeding als u geweigerd wordt op de aansluitende vlucht.

Meer hulp nodig?

Meer hulp nodig?

Heeft u nog niet gevonden wat u zocht? Zit u met een probleem?

Advies inwinnen over uw EU-rechten

Hulp bij problemen met overheidsinstanties