Navigointipolku

Jaa 
	Jaa Facebookissa
 
	Lähetä Twitteriin
 
	Jaa Google+:ssa
 
	Jaa LinkedInissa

Usein kysyttyä – Lentomatkustajien oikeudet

 • Eurooppalainen lentoyhtiö hukkasi matkatavarani jokin aika sitten. Valitin lentoyhtiölle, mutten ole tyytyväinen saamaani vastaukseen. Voinko valittaa jonnekin muualle?

  KYLLÄ - Jos kyseessä on kansainvälinen lento, voit ottaa yhteyttä oman maasi European Consumer Centre. Jos kyseessä on kotimaanlento, ota yhteyttä oman maasi kuluttaja-asiamieheen.

 • Tein hiljattain lentovarausta ja järkytyin, kun vasta lopuksi näin lennon kokonaishinnan verojen ja muiden maksujen lisäämisen jälkeen.  Eikö lentoyhtiöiden pitäisi jo heti varauksen alkuvaiheesta lähtien selkeästi ilmoittaa lipun kokonaishinta, johon verot ja muut maksut sisältyvät?

  KYLLÄ - Lisäksi niiden on selvästi ilmoitettava kunkin menoerän suuruus (lentohinta, verot, lentoasemamaksut ja muut lisämaksut).

 • Jos lennän EU:n ulkopuolelta - esimerkiksi Yhdysvalloista - Pariisiin, onko minulla joitain oikeuksia, jos lentoni peruutetaan?

  KYLLÄ - sillä edellytyksellä, että sinua kuljettavalla lentoyhtiöllä on jonkin EU- tai ETA-maan myöntämä liikennelupa.

 • Varasin lennon Barcelonasta Lontooseen.  Liikenneruuhkan takia saavuin lentokentälle myöhässä mutta juuri ennen kuin portti lennolleni sulkeutui.  Minulta evättiin pääsy lennolleni.  Onko minulla jotain oikeuksia?

  EI - koska et täyttänyt vaatimusta saapua lähtöselvitykseen säädetyssä määräajassa.

 • Onko jotain määräaikaa, jonka kuluessa minun on nostettava vahingonkorvauskanne, kun lentoni on peruutettu?

  Tämä riippuu kansallisesta lainsäädännöstä kussakin EU-maassa.

 • Onko minulla joitain oikeuksia tapauksessa, jossa en ehtinyt jatkolennolleni sen vuoksi, että ensimmäinen lentoni oli myöhässä?

  Jos ensimmäisen lennon viivästyminen johtui lentoyhtiöstä riippuvaisesta syystä, sinulla on oikeus korvaukseen siitä, että et päässyt jatkolennollesi.

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?

Etkö löytänyt etsimääsi tietoa? Onko sinulla ongelma vailla ratkaisua?

Neuvontapalvelu kertoo oikeuksistasi EU:ssa

Apua julkisten elinten kanssa ilmenneiden ongelmien ratkaisuun