Sti

Spørgsmål og svar - Flypassagerers rettigheder

 • Et europæisk luftfartselskab mistede for nyligt min bagage. Jeg klagede til selskabet, men jeg er ikke helt tilfreds med deres respons. Er der andre steder, jeg kan klage?

  JA - Ved internationale flyvninger, kan du kontakte dit lands europæiske forbrugercenter . Ved indenrigsflyvninger kan du kontakte det nationale forbrugercenter i dit land.

 • Da jeg for nyligt bestilte en flybillet, fik jeg et chok over den endelige pris med skatter og afgifter, da jeg skulle betale.  Skal flyselskaberne ikke oplyse den samlede pris inklusive skatter og afgifter fra starten?

  JO - og prisen på hver enkelt del (billetten, skatter, afgifter, tillæg og gebyrer) skal fremgå tydeligt.

 • Hvis jeg rejser fra et land uden for EU, f.eks. fra USA til Paris, har jeg da nogen rettigheder, hvis mit fly bliver aflyst?

  JA - Så længe flyselskabet er driftsgodkendt i et europæisk land.

 • Jeg havde bestilt en flybillet fra Barcelona til London.  På grund af voldsom trafik kom jeg sent ud i lufthavnen. Jeg var der dog, inden gaten til flyet lukkede,  men jeg fik ikke lov til at gå om bord.  Har jeg nogen rettigheder?

  NEJ - Fordi du ikke overholdt kravet om at møde op i lufthavnen inden det angivne tidspunkt.

 • Er der en tidsfrist for, hvor længe jeg kan søge erstatning for en aflyst flyafgang?

  Det afhænger af nationale regler i de enkelte lande og varierer derfor rundt om i EU.

 • Har jeg nogen rettigheder, hvis jeg ikke får lov at gå om bord på min tilsluttende flyforbindelse, fordi jeg kom for sendt til gaten på grund af en forsinkelse af det første fly?

  Hvis forsinkelsen af det første fly var inden for flyselskabets kontrol, har du ret til kompensation, hvis du nægtes adgang til din forbindelse.

Hjælp og rådgivning

Hjælp og rådgivning

Fandt du ikke de oplysninger, du ledte efter? Har du et problem, du skal have løst?

Få rådgivning om dine EU-rettigheder

Løs problemer med en offentlig myndighed