Kruimelpad

Bijgewerkt : 01/03/2017

Btw-teruggave en accijnzen

Btw-teruggave

Als u buiten de EU woont, kunt u de btw op goederen die u op reis in de EU hebt gekocht, binnen drie maanden na aankoop terugvragen. Bij uw vertrek moet u de goederen dan samen met de documenten voor btw-teruggave aan de douane laten zien. Normaal gesproken stelt de verkoper deze documenten op, maar hij is daartoe niet verplicht. In sommige landen moet u voor een bepaald minimumbedragfrançaisDeutschEnglish hebben besteed om de btw te kunnen terugvragen.

Meer over btw

Accijnzen

Als u de EU inreistfrançaisDeutschEnglish, mag u onderstaande hoeveelheden goederen voor eigen gebruik meebrengen zonder btw of accijns te betalen. Dat geldt ook wanneer u terugkomt van de Canarische Eilanden, de Kanaaleilanden, Gibraltar of andere gebieden waar de EU-regels met betrekking tot btw en accijnzen niet van toepassing zijn.

Alcoholhoudende dranken

  • 1 liter sterke drank van meer dan 22% vol of 2 liter gealcoholiseerde of mousserende wijn
  • 4 liter gewone wijn
  • 16 liter bier

Tabaksproducten

De hoeveelheid sigaretten of tabak die u mee mag nemen als u naar de EU reist, is afhankelijk van het land van bestemming en de manier waarop u reist. Als u naar Estland of Roemenië gaat, of niet met het vliegtuig naar Bulgarije, Griekenland, Hongarije, Letland, Litouwen, Polen of Slowakije, geldt de lage limiet. In alle andere gevallen de hoge.

Hoge limiet

Lage limiet

200 sigaretten of
100 cigarillo's of
50 sigaren of
250 g tabak

40 sigaretten of
20 cigarillo's of
10 sigaren of
50 g tabak

Parfum

U mag parfum meebrengen voor maximaal 300 euro per persoon. Als u per vliegtuig of boot reist, is dat 430 euro per persoon. In sommige EU-landen geldt een lager bedrag van 150 euro voor reizigers jonger dan 15.

Openbare raadpleging
    Advies van een expert? Wij helpen u op weg.
    Vraag hulp of advies