Navigointipolku

Päivitetty : 01/03/2017

Arvonlisäveron palautukset ja valmisteverot

Alv-palautukset

EU:n ulkopuolelta tulevilla matkailijoilla on oikeus arvonlisäveron (alv) palautukseen tuotteista, jotka he ovat ostaneet EU:ssa oleskelunsa aikana. Edellytyksenä kuitenkin on, että EU:n alueelta poistutaan kolmen kuukauden kuluessa ostohetkestä ja tuotteet näytetään silloin tullille alv:n palauttamista koskevine asiakirjoineen. Asiakirjat täyttää tavallisesti myyjä. Kaikki kauppiaat eivät kuitenkaan osallistu tähän vapaaehtoiseen järjestelmään. Eräissä maissa on asetettu vähimmäismäärä ostoksillefrançaisDeutschEnglish, joiden alv:stä voi saada palautuksen.

Lisätietoa alv:stä

Valmisteverot

EU:n ulkopuolelta EU:hun saapuvat matkustajatfrançaisDeutschEnglish voivat tuoda mukanaan arvonlisä- ja valmisteverottomia tuotteita henkilökohtaiseen käyttöön enintään seuraavassa luettelossa mainitut määrät. Samoja sääntöjä sovelletaan matkustajiin, jotka tulevat Ahvenanmaalta, Gibraltarilta, Kanaalisaarilta, Kanariansaarilta tai muilta alueilta, joilla ei sovelleta EU:n arvonlisävero- eikä valmisteverosääntöjä.

Alkoholijuomat

  • 1 litra väkeviä alkoholijuomia (yli 22 tilavuusprosenttia) tai 2 litraa väkeviä viinejä tai kuohuviinejä
  • 4 litraa kuohumattomia viinejä
  • 16 litraa olutta

Tupakkatuotteet

Enimmäismäärä vaihtelee kohdemaasta riippuen. Jos jokin EU-maa päättää soveltaa pienempiä enimmäismääriä, se voi soveltaa niitä vain maa- ja meriteitse tuleviin matkailijoihin (Bulgaria, Kreikka, Latvia, Liettua, Puola, Slovakia ja Unkari) tai kaikkiin matkailijoihin (Romania ja Viro).

Korkeampi enimmäismäärä

Matalampi enimmäismäärä

200 savuketta tai
100 pikkusikaria tai
50 sikaria tai
250 g irtotupakkaa.

40 savuketta tai
20 pikkusikaria tai
10 sikaria tai
50 g irtotupakkaa.

Parfyymit ja muut tuotteet

Muita ostoksia voi tuoda verovapaasti enintään 300 euron arvosta matkustajaa kohti tai 430 euron arvosta lento- tai meriteitse matkustavaa kohti. Jotkin EU-maat soveltavat alle 15-vuotiaisiin matkustajiin 150 euron rajaa.

Julkiset kuulemismenettelyt
    Tarvitsetko asiantuntija-apua?
    Apua ja neuvontaa