Διαδρομή πλοήγησης

Επικαιροποίηση : 14/10/2016

travel

Eπιστροφές ΦΠΑ και ειδικοί φόροι κατανάλωσης

Eπιστροφές ΦΠΑ

Αν επισκέπτεστε χώρα μέλος της ΕΕ, προερχόμενοι από τρίτη χώρα, δικαιούστε επιστροφή ΦΠΑ για τα αγαθά που αγοράσατε κατά την παραμονή σας στην ΕΕ, εφόσον παρουσιάσετε τα αγαθά αυτά στο τελωνείο κατά την αναχώρησή σας εντός τριών μηνών από την αγορά τους και μαζί με τα έγγραφα επιστροφής του ΦΠΑ. Τα έγγραφα αυτά συμπληρώνονται συνήθως από τον έμπορο, αλλά δεδομένου ότι το καθεστώς αυτό δεν είναι υποχρεωτικό, δεν συμμετέχουν όλοι οι έμποροι. Ορισμένες χώρες ορίζουν ελάχιστη αξία αγορών français Deutsch English για να έχετε δικαίωμα επιστροφής.

Περισσότερα για τον ΦΠΑ

Ειδικοί φόροι κατανάλωσης

Εάν ταξιδεύετε στην ΕΕ από τρίτη χώρα français Deutsch English, μπορείτε να μεταφέρετε μαζί σας αγαθά για προσωπική σας χρήση, στις παρακάτω ποσότητες, χωρίς να πληρώσετε ΦΠΑ και ειδικούς φόρους κατανάλωσης. Το ίδιο ισχύει εάν ταξιδεύετε από τα Κανάρια Νησιά, τα Νησιά της Μάγχης, το Γιβραλτάρ και άλλα εδάφη στα οποία δεν ισχύουν οι κανόνες της ΕΕ για τον ΦΠΑ και τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης.

Οινοπνευματώδη ποτά

  • 1 λίτρο οινοπνευματωδών ποτών άνω των 22 % vol. ή 2 λίτρα ενισχυμένου ή αφρώδους οίνου
  • 4 λίτρα μη αφρώδους οίνου
  • 16 λίτρα μπίρας

Προϊόντα καπνού

Εάν έρχεστε από χώρα εκτός ΕΕ, ισχύουν υψηλότερα ή χαμηλότερα όρια, ανάλογα με τη χώρα που επισκέπτεστε. Αν μια χώρα της ΕΕ αποφασίσει να εφαρμόζει τα χαμηλότερα όρια, μπορεί να επιλέξει να τα εφαρμόζει είτε μόνο σε ταξιδιώτες χερσαίων και θαλάσσιων μεταφορών (Βουλγαρία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία και Σλοβακία) είτε σε όλους τους ταξιδιώτες (Εσθονία και Ρουμανία).

Υψηλότερα όρια

Χαμηλότερα όρια

200 τσιγάρα ή
100 πουράκια ή
50 πούρα ή
250 g καπνού

40 τσιγάρα ή
20 πουράκια ή
10 πούρα ή
50 g καπνού

Άλλα αγαθά, συμπεριλαμβανομένων των αρωμάτων

Επιτρέπεται η μεταφορά προϊόντων αξίας έως 300 ευρώ ανά ταξιδιώτη, ή 430 ευρώ για ταξιδιώτες αεροπορικών και θαλάσσιων μεταφορών. Ορισμένες χώρες της ΕΕ εφαρμόζουν χαμηλότερο όριο, 150 ευρώ, για ταξιδιώτες κάτω των 15 ετών.

Δημόσιες διαβουλεύσεις
Χρειάζεστε βοήθεια από τις υπηρεσίες υποστήριξης;
Ζητήστε βοήθεια και συμβουλές