Navigointipolku

Päivitetty : 26/08/2014

travel

Euro, rahansiirrot ja korttimaksut

Euro

Euroa käytetään 17 EU-maassa: Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kypros, Luxemburg, Malta, Portugali, Ranska, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi ja Viro. Lue lisää eurosta, euromaista ja euron vaihtokursseista.

Euroalueeseen kuuluu myös merentakaisia alueita, kuten Azorit, Ceuta ja Melilla, Guadeloupe, Kanariansaaret, Madeira, Martinique, Mayotte, Ranskan Guayana, Réunion, Saint-Barthélemy sekä Saint Pierre ja Miquelon. Niissä kelpaavat kaikki eurosetelit ja -kolikot.

Andorra, Monaco, San Marino ja Vatikaani ovat ottaneet EU:n suostumuksella euron kansalliseksi valuutakseen. Euroa käytetään yleisesti myös esimerkiksi Kosovossa ja Montenegrossa.

Rahansiirrot ja korttimaksut

Matkalle ei kannata ottaa mukaan suuria määriä käteistä rahaa. Useimmat meistä maksavat ulkomaillakin päivittäiset menot mieluiten luotto- tai maksukortilla. EU:n sisäisistä euromääräisistä maksuista ei saa veloittaa enempää kuin kotimaassa suoritetuista samansuuruisista sähköisesti käsiteltävistä maksutapahtumista.

Samoja sääntöjä sovelletaan myös euromääräisiin maksutapahtumiin (esim. euromääräisillä tileillä) euroalueen ulkopuolisissa maissa ja maksuihin, joissa käytetään Ruotsin kruunua tai Romanian leuta.

Euromääräisiin rajat ylittäviin maksuihin sovellettavat säännöt - lisätietoa

Apua ja neuvoja

Apua ja neuvoja

Etkö löytänyt etsimääsi tietoa? Onko sinulla ongelma vailla ratkaisua?