Διαδρομή πλοήγησης

Επικαιροποίηση : 24/05/2016

travel

Ευρώ, μεταβιβάσεις μετρητών και πληρωμές με κάρτα

Το ευρώ

Το ευρώ χρησιμοποιείται σε 19 χώρες της ΕΕ: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Εσθονία, Iρλανδία, Ισπανία, Iταλία, Κάτω Χώρες, Κύπρο, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Mάλτα, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία και Φινλανδία. Περισσότερα σχετικά με το ευρώ, ποιές χώρες το χρησιμοποιούν και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες English .

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε όλα τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα του ευρώ σε όλες τις χώρες της ΕΕ που το έχουν ως νόμισμά τους, καθώς και στα υπερπόντια εδάφη τους, όπως οι Αζόρες, τα Κανάρια Νησιά, η Θέουτα και η Μελίλια, η Γαλλική Γουιάνα, η Γουαδελούπη, η Μαδέρα, η Μαρτινίκα, το Μαγιό, η Ρεϋνιόν, η Άγιος Βαρθολομαίος, και το Σαιν Πιέρ και Μικελόν.

Ανδόρρα, Μονακό, ο Άγιος Μαρίνος και η Πόλη του Βατικανού έχουν το ευρώ ως εθνικό νόμισμα, μετά από συμφωνία με την ΕΕ. Ορισμένες χώρες και εδάφη, όπως η το Κοσσυφοπέδιο και το Μαυροβούνιο, χρησιμοποιούν επίσης το ευρώ ως de facto νόμισμά τους.

Μεταβιβάσεις μετρητών και πληρωμές με κάρτα

Όταν ταξιδεύουμε, οι περισσότεροι από εμάς αποφεύγουμε να μεταφέρουμε μαζί μας μεγάλα χρηματικά ποσά. Συχνά βασιζόμαστε στις χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες μας για να καλύψουμε τα έξοδα στο ταξίδι μας. Εφόσον οι πληρωμές που κάνετε γίνονται σε ευρώ και εντός της ΕΕ, δεν πρέπει να χρεώνεστε με προμήθεια μεγαλύτερη από αυτή που χρεώνεστε για οποιαδήποτε ηλεκτρονική πληρωμή στη χώρα σας, της ίδιας αξίας σε ευρώ.

Οι κανόνες αυτοί ισχύουν και για τις συναλλαγές σε ευρώ (π.χ. μεταξύ λογαριασμών σε ευρώ) σε χώρες εκτός Ευρωζώνης και για τις πληρωμές σε σουηδικές κορόνες και λέι Ρουμανίας.

Περισσότερα για τους κανόνες διασυνοριακών πληρωμών σε ευρώ français Deutsch English

Δημόσιες διαβουλεύσεις
Χρειάζεστε βοήθεια από τις υπηρεσίες υποστήριξης;
Ζητήστε βοήθεια και συμβουλές