Sti

Opdateret : 26/08/2014

travel

Euroen, pengeoverførsler og betaling med kort

Euroen

Du kan bruge euro i 17 EU-lande: Belgien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Irland, Italien, Luxembourg, Malta, Portugal, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Tyskland og Østrig. Læs mere om euroen, hvilke lande du kan bruge den i og om vekselkurserne.

Alle sedler og mønter kan bruges i alle de EU-lande, der har indført euroen, herunder også i landenes oversøiske områder, f.eks. Azorerne, De Kanariske Øer, Ceuta og Melilla, Fransk Guyana, Gualeoupe, Madeira, Martinique, Mayotte, Réunion, Saint-Barthélemy og Saint Pierre og Miquelon.

Andorra, Monaco, San Marino og Vatikanstaten har efter aftale med EU også euroen som national valuta. Et antal lande og områder bruger desuden euroen som reel valuta, f.eks. Kosovo og Montenegro.

Pengeoverførsler og betaling med kort

De fleste af os undgår at rejse med store kontantbeløb. Vi benytter for det meste betalingskort eller kreditkort til vores daglige udgifter på rejsen. Så længe du foretager betalinger i euro og inden for EU, bør du ikke betale højere gebyrer, end du gør ved en national elektronisk betaling af samme værdi i euro.

Det gælder også for overførsler i euro (f.eks. mellem eurokonti) i lande uden for euroområdet samt betalinger i svenske kroner og rumænske lei.

Mere om reglerne for betaling med euro på tværs af grænserne

Hjælp og rådgivning

Hjælp og rådgivning

Fandt du ikke de oplysninger, du ledte efter? Har du et problem, du skal have løst?