Εργαλεία εξυπηρέτησης

Επιλογή γλώσσας

Σημαία της ΕΕ

Διαδρομή πλοήγησης

Μενού

Επικαιροποίηση : 25/04/2017

Συχνές ερωτήσεις - Ταξιδιωτικά έγγραφα για υπηκόους χωρών της ΕΕ

 • Είμαι Πορτογάλος και σκοπεύω να πάω για διακοπές στην Κύπρο αυτό το καλοκαίρι. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την άδεια οδήγησης ως έγγραφο ταυτότητας στα σύνορα;

  ΟΧΙ: η άδεια οδήγησης δεν είναι ταξιδιωτικό έγγραφο. Θα χρειαστείτε έγκυρο εθνικό δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο.

 • Είμαι Γερμανός και σκοπεύω να ταξιδέψω στο Ηνωμένο Βασίλειο.  Μπορώ να εισέλθω στο Ηνωμένο Βασίλειο, που δεν είναι μέλος του χώρου Σένγκεν, με το γερμανικό δελτίο ταυτότητας ή πρέπει να επιδείξω το διαβατήριό μου;

  Ως υπήκοος της ΕΕ, μπορείτε να εισέλθετε στο Ηνωμένο Βασίλειο ή σε οποιοδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ, επιδεικνύοντας το επίσημο γερμανικό δελτίο ταυτότητας.  Δεν είναι ανάγκη να επιδείξετε το διαβατήριό σας.

 • Υπό ποιες συνθήκες δεν μπορώ, ως πολίτης της ΕΕ, να εισέλθω σε άλλη χώρα της ΕΕ;

  Μπορεί να σας απαγορευθεί η είσοδος σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, εάν συνιστάτε σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη, τη δημόσια ασφάλεια ή τη δημόσια υγεία.  Εάν συμβεί αυτό, τότε πρέπει να σας εξηγήσουν τους λόγους και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να ασκήσετε προσφυγή κατά της απόφασης.

 • Τι μπορώ να κάνω αν μου απαγορευτεί η είσοδος σε άλλη χώρα της ΕΕ όταν φθάσω εκεί;

  Εάν σας απαγορευτεί η είσοδος σε άλλη χώρα της ΕΕ, πρέπει να επικοινωνήσετε με την πρεσβεία ή το προξενείο σας στη χώρα στην οποία επιθυμείτε να εισέλθετε.

Δείτε τις βασικές πληροφορίες για το θέμα αυτό
Ταξιδιωτικά έγγραφα για πολίτες της ΕΕ
Χρειάζεστε βοήθεια από τις υπηρεσίες υποστήριξης;
Ζητήστε βοήθεια και συμβουλές