Sivuston työkalut

Kielivalikko

EU:n lippu

Navigointipolku

Valikko

Päivitetty : 12/04/2017

Euron käyttö

Euro

Euroa käytetään seuraavissa 19 EU-maassa: Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Ranska, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi ja Viro. Lue lisää eurosta, euromaista ja euron vaihtokursseista English .

Euroalueeseen kuuluu myös merentakaisia alueita, kuten Azorit, Ceuta ja Melilla, Guadeloupe, Kanariansaaret, Madeira, Martinique, Mayotte, Ranskan Guayana, Réunion, Saint-Barthélemy sekä Saint Pierre ja Miquelon. Niissä kelpaavat kaikki eurosetelit ja -kolikot.

Andorra, Monaco, San Marino ja Vatikaani ovat ottaneet EU:n suostumuksella euron kansalliseksi valuutakseen. Euroa käytetään yleisesti myös esimerkiksi Kosovossa ja Montenegrossa.

Rahansiirrot ja korttimaksut

Matkalle ei kannata ottaa mukaan suuria määriä käteistä rahaa. Useimmat meistä maksavat ulkomaillakin päivittäiset menot mieluiten luotto- tai maksukortilla. EU:n sisäisistä euromääräisistä maksuista ei saa veloittaa enempää kuin kotimaassa suoritetuista samansuuruisista sähköisesti käsiteltävistä maksutapahtumista.

Samoja sääntöjä sovelletaan myös euromääräisiin maksutapahtumiin (esim. euromääräisillä tileillä) euroalueen ulkopuolisissa maissa ja maksuihin, joissa käytetään Ruotsin kruunua tai Romanian leuta.

Euromääräisiin rajat ylittäviin maksuihin sovellettavat säännöt – lisätietoaEnglish

Tarvitsetko asiantuntija-apua?
Apua ja neuvontaa